Hava Durumu

Uyanma vakti!

Yazının Giriş Tarihi: 24.01.2022 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.01.2022 05:02

Şu ana kadar hep güzel olanı olumlu olanı yazdım. İnsanların içinde bulunduğu durum zaten fazlasıyla zor, benim bari güzelleştirmek adına bir gayretim olsun dedim. Fakat nafile! Görüyorum ki insanlar ciddi bir gaflet uykusunda ve ne yazık ki çevresinde birçok olan bitenin farkında bile değil! Peki biz ne ara bu hale geldik? Uykuya yeni mi daldık yoksa zaten uyuyorduk da adam akıllı uykuyu mu mayaladık? İnsanlar bu durumagelene kadar hiç mi fark etmediler peki? Edeceklerdi de! Tam uyanacakları vakit önlerine hemen bir şey atıldı ve insanlar buna ahlanıp vahlanırken uyutma çalışmaları tıkır tıkır devam etti. Erkeği başka bir şeyle meşgul ettiler, kadını ve çocuğu başka şeyle. Herkes kendi ayrı dünyasında diğerini unuttu. Eşi mutsuz,kişinin bundan haberi olmadı. Çocuğu kötü alışkanlıklara, bağımlılıklara tutuldu anne babanın bundan haberi olmadı. Anne baba çocuğunu sevgisiz, ilgisiz bıraktı farkında olmadı. Çocuk anne babasından nefret etti onlar bunu fark bile edemedi. Ne yazık ki insan insanı tanıyamaz emin olamaz hale geldi.

Aile kavramı çatırdıyor, gençlik hoyratça peşinden gittiği şeylerin kölesi olmuş, ahlaki bir deprem yaşanıyor ve biz bunun farkında bile değiliz. Bunlar biraz ağır mı oldu? Olsun! Bu kadar algılarımızla oynadıkları, insanların sorgusuzca itaatkâr oldukları bir dönemde az bile dedim. Biz ne ara bu kadar aklımızı rafa kaldırır hale geldik Allah aşkına söyleyin? Hayatımız bu kadar mı kıymetsiz ki; onu başkalarının eline oyuncak ettik!Okumaktan, araştırmaktan, sorgulamaktan yoksun tek bilgi kaynağı televizyon olan, bu çağın istediği insan kıvamına geldik sonunda!

Bu yazımı neden mi bu kadar sitemkâr yazdım? Çünkü o kadar çok insanla çalışıyorum ve öyle vakalara şahit oluyorum ki, işin vehametinin canlı şahidiyim de ondan! İşimi insanların hayatlarına gerçek anlamda dokunabilme kaygısıyla yapıyorum ve tüm bunları gördükçe insanlık adına daha da endişe duyuyorum da ondan! Çünkü diyorum ki; bir insanın bileyarasına merhem olabiliyorsam ne mutlu bana! Bizimki deryada bir damla ama art niyetli gayretler dalga dalga üzerimize geliyor. O yüzden lütfen uyanalım! Yine de olumlu düşündüğüm için yazıyorum bunları aslında. Her zaman vakit vardır, hep bir şans daha vardır buna inandığım için yazıyorum. Ve birilerini uyandırmayı görev biliyorum. Çünkü biliyorum ve inanıyorum ki; “Bütün uyuyanları uyandırmaya bir uyanık yeter!” Malcom X

Sağlıcakla ve farkındalıkla kalın.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.