Hava Durumu

Uçan balonlar

Yazının Giriş Tarihi: 14.06.2021 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.06.2021 07:30

Küçük çocuk, baloncuyu hayranlıkla takip ederken bir yandan da şaşkınlık içinde düşünüyordu; "bu balonların hepsi bizim eve bile sığmaz ama baloncuyu nasıl havaya kaldırmıyor acaba" diye.Baloncu dinlenmek için durduğunda o da duruyor ve sonra yinetakip etmeye devem ediyordu. Bir ara baloncunun kendisine baktığını fark edince ona doğru yaklaştı ve cesaretini toplayarak:"baloncu amca biliyor musun benim hiç balonum olmadı" dedi. Adam çocuğu baştan aşağı bir süzdükten sonra:"paran var mı çocuk, sen önce onu söyle? dedi.

Çocuk atıldı;"Bayramda vardı, önümüzdeki bayram yine olacak".Baloncu alaycı bir ifadeyle;"Öyleyse bayramda gel,acelem yok ben beklerim" dedi.

Çocuk sessizce geri döndü, o ana kadar balonlardan ayırmadığı gözleri dolmuştu.Hayal kırıklığı içindebirkaç adım attıktan sonra elinde olmadan son bir kez dönüp balonlara baktı ve o anda gördüklerine inanamadı.Balonlarnasıl olduysa adamın elinden kurtulmuş ve yol kenardaki büyük akasya ağacının dallarına takılmıştı. Çocuk büyük bir meraklane olduğunu anlamaya çalışırken baloncu ona doğru dönerek; "hey çocuk" diye seslendi.

"Eğer bu balonları ağaçtan kurtarırsan birini sana veririm" dedi.

Bu teklifçocuğun aklını başından almıştı. Hemen koşarak ağacın altına geldi, ayakkabılarını telaşla fırlatıp bir sincap çevikliğiyle ağaca tırmanmaya başladı. Balonlara yaklaştıkça duyduğu heyecandan, kollarınabacaklarına batan akasya dikenlerini bilehissettirmiyordu. Nihayet balonlara ulaştığında bir müddet onları hayranlıkla seyretti ve dallara dolanan ipi çözerek baloncuya sarkıttı. Ancak balonlardan birisi diğerlerinden ayrılmış ve dalların arasında takılıp kalmıştı. Çocuk onu almaya kalkışsa, dikenlerden dolayı patlayacağını biliyorduve mecburen onu bırakıp aşağı indi. Sonra adama dönerek:"amca birini bana verecektiniz hangisi o?" dedi.

Adam elinin tersiyle şöyle bir burnunu sildi ve"seninki ağaçta takılı kaldı evlat istersen çıkıp al" dedi.Çocuk bu sefer yaşadığı hayal kırıklığından ayakta bile duramadı. Kaldırım kenarına oturup uzaklaşan baloncunun arkasından baktı kaldı.Sonra ağacın dalları arasında parlayan balona uzun uzun bakarak:"olsun" diye mırıldandı; "olsun ağacın üzerinde de kalsa dabir balonum var artık..."

Siz bu hikâyede kim olurdunuz? Belki bir çoğumuz hikâyedeki çocuğuz; hayallerine ulaşamamış, elindekiyle mutlu olmaya mecbur kalmış ve bu sebeple hep mağdur hissetmişizdir. Bazılarımız da bu baloncu gibi karşımızdakinin hayallerini elinden almışızdır. Belki şimdiye kadar hiç bu açıdan bakmamış olabilirsiniz ama emin olun; baloncu olmaktansa elindekiyle mutlu olmayı bilen mağdur çocuk olmak çok daha iyidir!

Sağlıcakla ve farkındalıkla kalın.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.