Hava Durumu

Kârlı yatırım

Yazının Giriş Tarihi: 08.07.2024 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.07.2024 16:19

Bir önceki yazımda insanların nasıl bir yozlaşma ve bozulma içerisinde olduğundan ve bundan kendimizi korumak için önce kendimize endeksli yaşamamız gerektiğinden bahsetmiştim. Mahallenin kirini pasını eleştirirken kimsenin kapısının önüyle ilgilenmediğini göstermeye çalıştım şimdi de bunu nasıl başaracağımızı biraz daha detaylandırarak anlatmak ve yol göstermek istiyorum.

İnsan; kendine daha az odaklı, başkalarını eleştirmeye bolca meyilli, sorumluluk ve mücadele ruhu son dönemde iyice zayıflamış ilginç bir varlık oldu! Kendisi mükemmel ama herkes kusurlu, herkesi düzeltmeye çalışan ama kendi adına hiç zahmete girmeyen insan, neden bu hayatta birçok şeyden sonuç alamadığına bir de bu açıdan bakmalı diye düşünüyorum.

Bilir misiniz? Çok basit ama değerli bir sünnet vardır; cebinde ya da çantanda ayna taşımak! Neden peki? İnsan her zaman kendine çeki düzen vermeli, kendini görmeli ve bilmelidir de ondan! Önce kendine dönük olmalı kendisiyle her daim ilgilenmelidir, kendine özen göstermeli, eksiğini kusurunu görmeli ve bilmelidir. Ama ne yazık ki kendimize dönük yaşamaktan o kadar uzağız ki gözümüz hep etrafta! Yanlışları eleştirmeyi pek biliyoruz ama kendimizi korumak adına hiçbir şey yapmıyoruz!

Eleştirmeye geldi mi herkese sor sanki kendisi dört dörtlük! Şikâyet desen bir numarayız ama sadece icraatsız şikâyet ediyoruz! Evet insan her zaman doğrunun ve yanlışın ayrımını iyi yapmalı ve her şeyin farkında olmalıdır. Ama buradaki farkındalık birilerini eleştirmekten öteye gitmezse hiçbir anlamı kalmaz.

Bu farkındalık, durum her ne olursa olsun kendi doğrumuzu yaşamak ve kendi çizgimizden şaşmamak adına mücadele etmek için olmalıdır. Yanlışı gör, bil ve kendini koru! Başkalarını düzeltemezsin ama kendin adına her şeyi yapabilirsin. Kendine dönük olur, sadece kendi eksiklerini gidermeye odaklanır, kendini geliştirmek için çaba harcarsan kimseyle oyalanmaya vaktin olmaz. Çünkü senden başka herkes vakit kaybı! (Elbette yetiştirmekle yükümlü olduğumuz çocuklarımız hariç!)

Bu yüzden artık o çantanızda, cebinizde taşıyacağınız ya da taşıdığınız aynayı çıkartın ve kendinize tutun. İstemedikçe kimseyi düzeltemezsiniz lütfen bunu aklınıza kazıyın! Ama kendinizi her zaman değiştirebilir ve her konuda geliştirebilirsiniz! Bu hayatta sizi zarara uğratmayacak en değerli ve tek yatırım kendinizsiniz bunu hiçbir zaman unutmayın!

Sağlıcakla ve farkındalıkla kalın.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.