Hava Durumu

Janjanlı paket

Yazının Giriş Tarihi: 05.07.2021 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.07.2021 07:30

Mevlana diyor ki; "İnsanlar kıyafetiyle karşılanır, ilmiyle ağırlanır, ahlakıyla uğurlanır."

Evet, gerçekten de öyledir çünkü insanlar üzerinde bıraktığımız ilk izlenim önce kılık kıyafetimizle olur. Sonrasında ne kadar bilgili ve eğitimliysek ona bağlı olarak itibar görürüz.

Ama işte en önemli kısım da şudur ki; bu gördüğümüz itibarın sürekli ve kalıcı olması bizim insanlığımıza ve ahlaki erdemlerimize bağlıdır.

İstediğimiz kadar bilgili ve eğitimli olalım; eğer ki insanlık vasıflarımızı kaybetmişsek, bilgi ve donanımımız bizi bir yere kadar götürür.

Zaten tüm bu saydıklarımız dabir arada olduğunda değerlidir.

Afili kıyafetler içindeki bomboş insanlar, anlık etki bıraksalar da sonrasında o etkiyi de kaybederler. Tıpkı insanlık olmadan bir işe yaramayan ilim gibi...

Bu yüzden insanlık eşittir güzel ahlaktır. Çünkü insanlığını yitirmiş eğitimlilerden, ancak ilimli canavarlar meydana gelir ve işte bu insanlığın felaketidir.

İnsan her zaman, her şeyiyle bir bütündür.

Bazen şunu çok duyarım; "kıyafetin ne önemi var ki?" diyenler ve kişinin kıyafetiyle ayrıcalık görmesinin haksızlık olduğunu düşünenler olur.

Bu konuyla ilgili şunu söylesem yeterli olacaktır sanırım; insanlar üzerinde bıraktığımız ilk izlenim, ilk otuz saniyede olur ve oluşan olumsuz bir izlenimin telafisi dört yıl sürer.

Yani hiç konuşmamız gerekmeyen bir ortamda bu izlenimi bırakan en önemli unsur kıyafetimizdir. Çünkü giyim tarzımız karşı tarafa bizimle ilgili çok önemli bilgiler ve mesajlar verir.

Bu tüm dünyada değişmez bir gerçektir. Hatta yurt dışında bununla ilgili bir sosyal deney yapıyorlar. Rol gereği dilenci giyimli bir adam kalabalık bir meydanın ortasında düşüp bayılıyor ve bir süre yerde kıvranıyor.

Herkes öylece bakarak yanından gelip geçiyor ve kimse yardım etmiyor.

Yine aynı adam bu defa takım elbisesi ve elinde iş çantasıyla bir iş adamı kılığında aynı yerde düşüp bayılıyor.

Bu defa herkes başına toplanıp adama yardım ediyorlar.

Yani bu deney gösteriyor ki; kim olduğumuza önce kılık kıyafetimizle karar verilir.

Tabi ki insanların burada doğru bir kanıda devam etmeleri de bizim o kıyafetin içini doldurmamızla alakalıdır.

Yoksa bu durumun, janjanlı paketin içindeki ucuz üründen bir farkı kalmaz!

Sağlıcakla ve farkındalıkla kalın.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.