Hava Durumu

İnsanın özüne dönüş vakti

Yazının Giriş Tarihi: 19.04.2021 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.04.2021 07:30

Her insan fıtratındaki güzelliklerle dünyaya gelir. Yalın, samimi, riyasız! O yüzden çocuklar saf ve temizdir. Eğer ki bir çocuk gösteriş yapıyorsa bunu mutlaka birinden ya da bir yerden görür. Yalanı, kibri ya da kendini yetersiz görmeyi de aynı şekilde görerek ve örnek alarak öğrenir. Eğer ki doğrusu öğretilmezse de bu yanlışlar zamanla kişinin karakterine sirayet eder ve beraberinde olumsuzlukları oluşturur. Doğrular da yanlışlar dafıtratımızda vardır. Doğruları öğrenmekten daha zor olan onlarıkorumaktır. Yanlışlar iseson derece kolay yoldan öğrenilir ve ne yazık ki oldukça kalıcıdırlar.

Örneğin olumsuz konuşmalar ya da olumsuz davranışlar o kadar kolay öğrenilir ki; bir bakmışız dilimize, düşüncelerimize ve davranışlarımıza yerleşivermiş. Zaten insanın olumsuza yatkınlığı da vardır çünkü hayatın zorlukları karşısında kolay olanı bu sanır! Çünkü tüm yaşadığımız olumsuz olaylara rağmen hayata olumlu açıdan bakmak ve olumlu yaklaşmak mücadele gerektirir. Aslında kolaya kaçarken daha çok şeyle mücadele ettiğimizin farkına bile varmayız. İnanın memnuniyetsiz bir hayat yaşamak, bir şeyleri değiştirmeye çalışmaktan daha zahmetlidir.Genel olarak yaşadığımız olaylara baktığımızda olumsuzluklar fazladırve bu da bizi olumsuzluğa sevk eder, doğru mudur? Peki ya tam tersiyse? Sürekli olumsuz düşünüp davrandığımız için yanlışlar yapıyorsak ve olumsuzlukları biz meydana getiriyorsak?Aslında hayatımızı özümüzde var olandoğru ve yanlış davranışlardan birini seçerek yine biz şekillendiriyoruz.

Bizimle var olmuş ve içimizde yatan güzelliklere mutlakaulaşmalıyız. Tabi ki erken yaşlarda yanlışşekillenmiş bir karakter yapısını onarmak biraz zahmetli olabilir ama yine de bu bizim en büyük ihtiyacımız. Elbette ki en başında doğruyu öğrenmek ve uygulamak çok önemlidir fakat zamanında olmadıysane yapalım?"Amaan böyle gelmiş böyle gider, zaten değişim de öyle kolay olmuyor" demeyin lütfen. Aslında değişim sanıldığı kadar zor değildir. Çünkü zaten değişim dediğimiz şey özümüzdeki güzelliklere dönüştür. Yani nihayetinde mucizeoluşturmuyoruz sadece var olanı geri getiriyoruz. Var oluşumuzdaki güzellikler orada öylece duruyor. Sadece üzeri tozlu bir çarşafla örtülü o kadar! Onları ortaya çıkarmak da bizim elimizde! Nedersiniz denemeye değmez mi?

Sağlıcakla ve farkındalıkla kalın.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.