Hava Durumu

İnanmanın gücü

Yazının Giriş Tarihi: 24.10.2020 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.10.2020 07:30

İnsan inanırsa her şeyi başarabilir! İddialı bir cümle ama tamamen doğru. İnancın, insanın hayatını şekillendiren yegane güç olduğu artık su götürmez bir gerçek! Hem de birçok kanıtıyla...

1950'li yıllarda İskoçya'da bir yük gemisi, demir attığı limanda yükünü alır. Hareket etmeden önce, gemide çalışan denizcilerden biri son kez kontrol etmek için soğuk hava deposuna girer. Onun içerde olduğunu fark etmeyen başka bir denizci ise, kapıyı dışardan kapatır.

Soğuk hava deposunda mahsur kalan denizci, var gücüyle bağırır, çelik duvarları yumruklar, ama kimseye duyuramaz ve içeride mahsur kalır. Gemi hareket eder.

Mahsur kalan denizci, bir müddet sonra deponun dondurucu soğuğuna fazla dayanamayacağını anlar. Cebindeki çakısıyla, çelik duvarlara kendisini bekleyen ölüm sürecini kazımaya başlar. Anbean, soğuğun vücudunu nasıl uyuşturduğunu, vücudundaki öldürücü etkilerini, el ve ayaklarının nasıl uyuşup duyarsızlaştığını, donan burnunu, parmak uçlarını ve buz gibi havanın verdiği acıyı anlatır.

3 gün sonra soğuk hava deposunun kapısını açan başka bir denizci, zavallı adamın donmuş cesediyle karşılaşır. Duvarlara kazıdığı acılı sonunu okur ve hayretten dona kalır. Çünkü soğuk hava deposunun soğutma sistemi hiç çalıştırılmamıştır. Yani çaresiz denizci donarak değil, donduğuna inandığı için ölmüştür. İşte inanç bu kadar güçlüdür ve bedenimize, hatta hayatımıza bile hükmedebilir.

Biraz açmak gerekirse; beyinde yüz milyara yakın, kalpte ise kırk bin nöron vardır. Lakin kalbin yaydığı enerji, beynin yaydığından beş bin kat daha fazladır. Bu da demek oluyor ki; inancın gücü, düşünceninkinden binlerce kat daha güçlüdür. Düşüncelerimizin çekim gücü olduğuna ve kendisiyle aynı frekanstaki enerjiyi bulup çektiğine göre, bu bir de inancın gücüyle birleştiğinde siz hayal edin, hayatımızı nasıl etkileyebilir. "Korktuğum başıma geldi" sözü var ya gerçekten doğrudur. İnsan korku gibi güçlü bir duyguyu sürekli hisseder ve sürekli düşünmeye başlarsa, o korku sonunda inanca dönüşür ve çekim alanımıza girer. Hal böyle olunca o korkuyla yüzleşmek artık kaçınılmazdır. Çünkü bu durum istemsizce söylemlerimize de yansır ve dua hükmüne geçer. O yüzden insan hep olmamasını istediği şeyleri söyler, hep de korktuğu başına gelir. Gandi'nin de dediği gibi söylediklerimiz en sonunda kaderimiz olur. Çünkü insan söylediklerine inanır. İşte bu yüzden ne düşündüğümüze ve neye inandığımıza dikkat etmezsek, hayatımızı her zaman korkularımız şekillendirir.

Gelin ne olmasını ve nasıl olmasını istiyorsanız ona inanın. Güzellikler hayatımıza gelmek için bir inanç uzağımızda bekliyorlar. İnanın, çağırın, gelsinler. Bilin ki, neye inanırsanız onu yaşarsınız, kim olduğunuza inanırsanız o olursunuz!

Sağlıcakla ve farkındalıkla kalın.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.