Hava Durumu

Her şeye rağmen

Yazının Giriş Tarihi: 29.11.2021 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.11.2021 07:30

Hayatta insana umut veren, dolu dolu sözler vardır. İşte bunlardan en sevdiğim 'her şeye rağmen'dir. Kendi başına hayat düsturu olabilecek kadar güçlü bir cümle. Bu sözü hayatının baş köşesine oturtan kimseyi kolay kolay hiçbir şey mutsuz edemez. İnsan nasıl her şeye rağmen yaşamaya devam ediyorsa; her şeye rağmen mutlu olabilir ya da başarılı olabilir. İçinde bulunduğu zor durumdan her şeye rağmen bir çıkış yolu bulabilir. Çünkü insan bu dünyadaki en güçlü varlıktır. Tabii ki öncelikle insan olmanın gereği; bu gücü kötüye kullanmamaktır.Yani insan, her şeye rağmen insan kalmalıdır. Ne güzeldir ki; bu koskoca kâinat insan için yaratılmıştır.

Elbette güzellikler olduğu kadar, olumsuzluklar da vardır. Fakat bunlar birbirini tamamlar ve değerli kılar çünkü her şey zıddı ile kaimdir. İnsan denen varlık bu dengeye muhtaçtır. Sürekli rahat içinde olmak insanı bencilleştirir ve nankörleştirir. İnsan sürekli zorluk içinde de isyana düşebilir. Fıtratı gereği dengesini zıtlıklar sayesinde korur. Rahatlık içindeyken şükretmek, zorluklar karşısında sabretmek de bir dengedir aslında. Bu bizi, rahatlıktan sonra gelebilecek zorluğa hazırlıklı kılar, zorluktan sonra gelecek rahatlıkta rehavete düşmekten de korur.

Dengeli bir hayat sürmenin temeli, her şeyin geçici olduğunu kabul etmektir yani "bu da geçer" diyebilmektir. İnsan için bu "her şeye rağmen" diyebilmek kadar değerlidir. Biz bile bu dünyadan gelip geçecekken, neyin kalıcı olmasını düşünebiliriz ki? İşte bu yüzden hayatın bize sunduklarıyla barışık olmak, sadece mutlu olmaya odaklanmadan ya da kendimizi mutsuzluğa mahkûm etmeden yaşamak gerekir. Hayata ne sürekli mutlu olmaya ne de hep mutsuz olmaya geldik. Hayata her şeye rağmen mücadele etmeye geldik. Her şeye rağmen hayatımızı güzelleştirmeye, olumsuzluklardan ders almaya geldik. Şunu hep aklımızda tutalım ki; en güzel hayat, her şeye rağmen güzel bakabildiğimiz hayattır!

Sağlıcakla ve farkındalıkla kalın.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.