Hava Durumu

Yeni dünya düzeni ve 'bilişim' gerçeği

Yazının Giriş Tarihi: 16.04.2020 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.04.2020 07:30

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, dün önemli bir açıklamada bulundu.

Bakan Selçuk, öğretmenler için açılan 17 uluslararası akredite yazılım sertifika programının, lise öğrencilerinin de erişimine sunulması için çalışmaların tamamlandığını söyledi.

Öğrencilere uluslararası alanda sertifika sahibi olma imkanı sağlayan bilişim programına başvuruların online yapılacağını kaydeden Bakan Selçuk, kendine yatırım yapmak isteyen tüm gençlere çağrıda bulundu.

Söz konusu sertifikaya sahip olacak öğrenciler, tüm dünyada bilişim teknolojileri alanında iş sahibi olabilme imkanı bulacak.

Ayrıca...

Teknolojinin nimetlerini tamamen 'sözde' sosyalleşmeye ve eğlenceye ayıran gençlerimiz, aslında ellerinin altında ne kadar önemli bir gücün olduğunun farkına varacaktır.

Burada asıl yapılmak istenen, zamanlarının çoğunu teknolojik aygıtlarla geçiren gençlerimizi faydalı yönlere yöneltmektir.

Bu bakımdan atılan adımı oldukça değerli buluyorum.

***

Gerçekten de; gençlerimizin evlerinde geçirdikleri zamanları, geleceklerine yön verecek şekilde değerlendirmeleri açısından bu gelişme oldukça önemli.

Ayrıca, atılan bu adımın, gençler arasında sosyal medyanın kötü kullanımına da bir nebze olsa çare üreteceğini düşünüyorum.

Maalesef, dünyada son dönemde yaşanan teknolojik gelişmelerin; ülke insanımız tarafından doğru bir yönde değerlendirilmediği fikrindeyim.

Ülkeleri birbirine daha da yakınlaştıran bu eşsiz bilgi tabanı, sadece eğlenceli vakit geçirme ve alışveriş yapma aracı olarak görülmemeli.

'Bilişim' artık dünyanın bir gerçeği.

Hayatımızın odak noktasında yer alıyor.

Konuya bu pencereden bakacak olursak, dijital dünyada çok daha verimli olmak için çabalayabiliriz.

Bu zeka ve kabiliyetin ülkemiz insanında olduğuna kesinlikle inanıyorum.

Malum...

Korona virüs salgını dünyadaki tüm dengeleri yerinden etti.

Şayet, 'yeni dünya' düzeninde başrolde olmak istiyorsak, bilişim alanında çok daha fazla yol kat etmek için çabalamalıyız.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.