Hava Durumu

Ya sağlık alanındaki yatırımlar olmasaydı?..

Yazının Giriş Tarihi: 11.04.2021 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.04.2021 07:30

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, sosyal medya üzerinden pandemi süreciyle ilgili Bursa özelinde önemli bilgiler paylaştı.

Şehirde, son 1,5 aydır vaka sayısında ciddi bir artış olduğunu ifade eden Yavuzyılmaz, hastanelerle ilgili de ikaz niteliğinde rakamlar paylaştı...

Bursa'daki hastanelerde doluluk oranının yüzde 60'a vardığını belirten İl Sağlık Müdürü, yoğun bakımlarda ise bu rakamın yüzde 75 düzeyinde olduğu ifade etti.

Salgın sürecinde özellikle yoğun bakım ünitelerinin hayati önem taşıdığını artık bilmeyen yok.

Yüzde 75 doluluk oranı aslında; içinde bulunduğumuz durumu ve üzerimize düşenleri yapmamamız halinde ileride karşılaşacağımız daha büyük tehlikelere işaret ediyor.

Son dönemde sağlık alanında yapılan dev yatırımlar da olmasa, böylesine büyük bir salgında tamamen çaresiz kalacağımızı artık herkes kabul etmiş durumda.

İl Sağlık Müdürü Yavuzyılmaz da bu konuya işaret ederek şunları kaydetti:

"Şehir Hastanemizin, bu dönemdeki yükümüzü hafifleten bir yapısı oldu. Bütün hastanelerimiz yenilendi. Eskiyi düşünün; 6 kişilik odalarda bu hastalığı tedavi etmeye kalksaydık ne yapardık? Bu hastalığı elimizle yayardık."

Gerçekten de...

İnsan insana temasın mümkün olduğunca kesilmesi gereken korona virüs salgınında, eski tip -kalabalık odalı- hastane ortamları ancak salgının daha da yayılmasına yol açardı.

Ülkemizde şehir hastanelerinin çoğaldığı dönemlerde bazı kesimler bu yatırımları gereksiz, hatta çağ dışı bulmuştu.

Neyse ki ufku geniş yöneticilerimiz bu eleştirilere kulak asmayarak dev sağlık kampüslerinin ülkemizde yükselmesi için sorumluluk alıp, canla başla çalıştılar.

Bu modern hastaneleri ülkemize kazandırarak salgın sürecinde elimizi güçlendiren herkese şükranlarımı sunuyorum.

Bu vesileyle...

Bizler için canlarını hiçe sayarak, görevlerini layıkıyla yerine getiren sağlık çalışanlarımıza da bir kez daha minnet duygularımı iletmek istiyorum.

***

İl Sağlık Müdürü Dr. Yavuzyılmaz, açıklamasında vatandaşlara da ince bir sitemde bulundu...

Uyarılara rağmen bazı vatandaşların maske, mesafe ve temizlik kurallarına halen daha tam anlamıyla riayet etmediğini belirten Dr. Yavuzyılmaz, "Eğer kendi canınızı düşünmüyorsanız, sevdiklerinizi canını, yapılan emekleri düşünün. Hiçbir dünya zevki, yoğun bakımda solunum cihazına bağlı olarak tavana bakmaktan daha zevkli olamaz" dedi.

Atılan bunca adım, verilen bunca emek ve sarf edilen onca uyarıya rağmen halen daha normal dönemlerdeki yaşantısını sürdürmek isteyenlerin; vicdanlarının bir an önce devreye girmesi adına dua etmekten başka çaremiz maalesef yok.

Çünkü...

Her ne kadar; cezai yaptırımlar olsa da, 'hayati önem arz eden' bu disiplin kişinin gayretiyle kazanılıyor.

Rakamlar ortada ve artık mutant geçiren virüsler gençlerin de canıyla oynuyor!

Lütfen hem kendimiz hem de çevremiz için yaşamımızı pandemi kurallarına göre dizayn edelim ve normal yaşamımıza bir an önce geri dönelim.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.