Hava Durumu

Tüm dünyaya uyarı: Salgınlar artabilir!

Yazının Giriş Tarihi: 09.07.2020 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.07.2020 07:30

Birleşmiş Milletler (BM) yeni yayımladığı raporunda insanlık adına ürkütücü tespitlerde bulundu.

Dünyanın korona virüs krizinin ekonomik ve toplumsal semptomlarını tedavi ettiği belirtilen raporda; buna karşın pandemiye neden olan habitat yıkımı, iklim değişikliği, küresel ısınma ve yüksek et tüketimi gibi çevresel koşulları iyileştirmek için hiçbir çaba gösterilmediği belirtildi.

Yayımlanan rapor, durumun böyle devam etmesi durumunda ilerleyen dönemlerde, Kovid-19 gibi hayvanlardan insanlara geçen hastalıklarda ve salgınlarda artış görüleceği konusunda tüm dünyayı uyardı.

Birleşmiş Milletler'in raporuna katılmamak elde değil.

Bozulan ekolojik düzenin, ağır sonuçlar doğuracağını kestirmek mümkün.

Ancak...

Dünyanın çatı kuruluşu olan Birleşmiş Milletler'in böylesine büyük bir tehdide karşı rapor sunup, diğer taraftan da olup biteni sadece seyretmesi çok da samimi gelmiyor.

Eğer insanlık sağlıklı ve yaşanılabilir bir dünyaya kavuşmak istiyorsa, bunun yolu 'paylaşma erdemini' kavramak ve kuralarla uymayan ülkelere sıkı yaptırımlar uygulamaktır.

Maalesef, dünyamızın hastalıklarla, yoklukla ve savaşlarla boğuşmasının en büyük nedeni günümüzde kendilerini gelişmiş ülke olarak tanımlayanlardır.

Birleşmiş Milletler'in daimi 5 üyesi olan ABD, Çin, İngiltere, Fransa ve Rusya bugün içinde bulunduğumuz dünyada yaşanan birçok gelişmenin baş aktörüdür.

Madem Birleşmiş Milletler böylesine korkunç bir rapor hazırlıyor,

O zaman ilk önce BM'nin daimi 5 üyesi tedbirlerini hızlıca alıp diğer ülkelere örnek olsunlar.

Eğer 'biz her istediğimizi yaparız, ama başkaları bizim dediğimizi yapmak zorunda' derlerse, dengeler artık onların istediği gibi değil!

***

Savaşların, yoksulluğun ve salgınların kol gezdiği bir dünya kimsenin hayali olamaz.

Ne zaman ki evrensel bir kural olarak 'BU DÜNYA HEPİMİZE YETER' mantığı hayata geçirilirse, işte o zaman güneşli günlere yelken açarız.

Aksi durumdaysa bizi çok daha kara günlerin beklediğini tahmin etmek hiç de zor olmayacaktır.  

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.