Hava Durumu

Bakü'den dünyaya mesaj!

Yazının Giriş Tarihi: 13.12.2020 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.12.2020 06:30

Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ'da elde ettiği zafer, geçtiğimiz Perşembe günü dikkat çeken bir törenle coşkuyla kutlandı.

Bakü'de gerçekleştirilen Zafer Geçidi Töreni adeta Azerbaycan'ın şahlanışının gövde gösterisi niteliğindeydi.

Düzenlenen törenin bir özelliği de iki kardeş ülke; Türkiye ve Azerbaycan'ın dosta düşmana ilan ettiği ayrılmaz bütünlüktü.

Geçit töreni sırasında Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile yan yana birlikleri selamladı.

Törenin yapıldığı meydanda iki ülke bayrağının yan yana sıralanması; Dağlık Karabağ'da alınan zaferde Türkiye'nin payının ne denli büyük olduğunun göstergesiydi.

İki lider törende yaptıkları konuşmalarla da kardeşlik mesajları verdi.

Azerbaycan'ın 44 günlük destansı bir mücadele verdiğini ifade eden Cumhurbaşkanımız Erdoğan konuşmasının devamında, "Azerbaycan'ın topraklarını işgalden kurtarmış olması, mücadelenin bittiği anlamına asla gelmiyor" derken, kutlamaların ev sahibi Azerbaycan'ın Cumhurbaşkanı Aliyev ise;

"Bu görüntü bizim dostluğumuzu gösteriyor. Türkiye Azerbaycan'a desteğini hiçbir zaman esirgemedi'' diyerek Türkiye'ye şükranlarını sundu.

Türk komandosu yaptığı askeri geçitle zafer kutlamalarına damga vururken, Ermeni ordularını yerle bir eden TÜRK SİHA'sı Bayraktar da, törenin adeta onur konuğu oldu.

***

Bakü'de gerçekleştirilen bu anlamlı kutlamayla; 'İki Devlet Tek Millet' sloganı bir kez daha ete mekiğe büründü.

Gerçekten de;

Başta Ermeni lobisinin güçlü olduğu ABD ve Fransa olmak üzere bölgede patronluk taslayan Rusya yıllardır Dağlık Karabağ'ın işgalini görmezden geliyordu.

Bu şer odaklarına karşı Türkiye'nin Gardaş'ının yanında durması hatta 'gerekirse sırt sırta savaşırız' mesajı vermesi elde edilen zaferi Türk birlikteliği yönünden daha da anlamlı kıldı.

Artık bölgede; dünyanın hiçbir iki ülkesi arasında görülmeyen derecede güçlü bir Türkiye-Azerbaycan ittifakı var.

Bu kardeşliğin geleceğimizi aydınlatacağı aşikar...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.