Hava Durumu

Ağır dram içeren diziler sanıldığı kadar masum mu?

Yazının Giriş Tarihi: 18.10.2021 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.10.2021 07:30

Son dönemlerde bazı yerli televizyon dizilerinin içerik açısından insanları ruhsal anlamda karamsarlığa sürüklediğine şahit oluyoruz.

Başta çocuk tacizi ve aile içi şiddeti konu alan bu yapımların, toplumda olumsuz etkiler doğurabileceği düşüncesindeyim.

İnsanlarımızın en çok kullandığı kitle iletişim aracı olan televizyonda, bu tip yayiınlarin sayısının artması art niyetli bir psikolojik politika mıdır bilinmez...

Ancak, 

Zaten pandemi sürecinin zorlu günlerinden bunalan toplumun, bir de bu tip programlara saplanması, mutsuz bir çevrede yaşamamıza bir çivi daha çakıyor.

Söz konusu ağır dram içeren dizileri takip eden bazı kişilerde uyku sorunu,  kaygı bozukluğu, paranoya gibi ruhsal problemler belirdiğine şahidim.

"Beğenmeyen kanalı değiştirsin" gibi bir düşünce asla doğru değildir.

Çünkü toplumun televizyon karşısında saplanıp kaldığı 20.00-23.00 saatleri arasında önüne çıkan programları istem dışı dahi olsa takip ettiği bilimsel araştırmalar sonucu tespit edilmiştir.

Bu konuda illa RTÜK'ün bir adım atması beklenmemeli.

Biraz da bu toplumun kendilerine gösterdiği ilgi sayesinde zenginleşen medya patronları ince düşünmeli ve toplumumuza faydalı işlere imza atmalıdır.

Misal; bu konuda 90'lı yıllarımızın dizilerinin teması olan dost, aile ilişkileri, vefa gibi konular tekrar işlenebilir. 

Şayet reyting yarışı nedeniyle bu noktada herhangi bir kaygı varsa, efsaneler arasına giren ve halen daha bölümleri sosyal medyadan izlenen dizilerin bunlar olduğunu hatırlatmak isterim.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.