Soydan Aailesinin 1936’dan bugüne uzanan boza hikâyesi
Soydan Aailesinin 1936’dan bugüne uzanan boza hikâyesi
Soydan ailesi, 85 yıllık gelenekle Bilecik Pazaryeri’nde lezzetli ve faydalı boza üretimini sürdürüyor.
Haber Giriş Tarihi: 07.01.2025 17:21
Haber Güncellenme Tarihi: 07.01.2025 17:34
Kaynak:
İHA
Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde, Soydan ailesi 85 yıldır aynı dükkânda boza üretim geleneğini sürdürüyor. Aile büyüklerinden İshak Soydan’ın 1936 yılında Yugoslavya’dan göç ettikten sonra kiraladığı 90 metrekarelik dükkânda başlattığı helva ve boza üretimi, bugün 4. kuşak temsilcisi İsmail Soydan tarafından devam ettiriliyor.
Geçmiş yıllarda tescillenen Pazaryeri helvası ve yoğun ilgi gören boza, özellikle kış aylarında ziyaretçilerin vazgeçilmezi oluyor. Hem lezzeti hem de sağlık açısından faydalarıyla bilinen boza, bağışıklığı destekleyen özellikleriyle dikkat çekiyor. Soydan ailesinin dükkânı, yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası haline gelirken, bir kez tadına bakanların tekrar ziyaret ettiği bir mekân olma özelliğini koruyor.
Dükkânda dört masa ve yirmi sandalye ile hizmet verdiklerini belirten İsmail Soydan, “Boza yapımında mısır, buğday unu, su ve şeker kullanıyoruz. Anne sütünü artırıcı etkisi, çocuklarda kemik gelişimini desteklemesi ve bağırsak sağlığına olan faydaları sayesinde kış aylarında yoğun talep alıyoruz. Bursa, Kütahya, Eskişehir gibi çevre illerin yanı sıra Marmara, Ege ve İç Anadolu bölgelerine de boza gönderiyoruz” dedi. Soydan ailesinin, lezzeti ve kalitesiyle ünlenen bozası, 85 yıllık geleneği yaşatmaya devam ediyor.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Soydan Aailesinin 1936’dan bugüne uzanan boza hikâyesi
Soydan ailesi, 85 yıllık gelenekle Bilecik Pazaryeri’nde lezzetli ve faydalı boza üretimini sürdürüyor.
Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde, Soydan ailesi 85 yıldır aynı dükkânda boza üretim geleneğini sürdürüyor. Aile büyüklerinden İshak Soydan’ın 1936 yılında Yugoslavya’dan göç ettikten sonra kiraladığı 90 metrekarelik dükkânda başlattığı helva ve boza üretimi, bugün 4. kuşak temsilcisi İsmail Soydan tarafından devam ettiriliyor.
Geçmiş yıllarda tescillenen Pazaryeri helvası ve yoğun ilgi gören boza, özellikle kış aylarında ziyaretçilerin vazgeçilmezi oluyor. Hem lezzeti hem de sağlık açısından faydalarıyla bilinen boza, bağışıklığı destekleyen özellikleriyle dikkat çekiyor. Soydan ailesinin dükkânı, yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası haline gelirken, bir kez tadına bakanların tekrar ziyaret ettiği bir mekân olma özelliğini koruyor.
Dükkânda dört masa ve yirmi sandalye ile hizmet verdiklerini belirten İsmail Soydan, “Boza yapımında mısır, buğday unu, su ve şeker kullanıyoruz. Anne sütünü artırıcı etkisi, çocuklarda kemik gelişimini desteklemesi ve bağırsak sağlığına olan faydaları sayesinde kış aylarında yoğun talep alıyoruz. Bursa, Kütahya, Eskişehir gibi çevre illerin yanı sıra Marmara, Ege ve İç Anadolu bölgelerine de boza gönderiyoruz” dedi. Soydan ailesinin, lezzeti ve kalitesiyle ünlenen bozası, 85 yıllık geleneği yaşatmaya devam ediyor.
Kaynak: İHA
Son Haberler
Hazine vergi kaybına uğratıldı! 91,6 milyar TL ceza uygulandı
Denetimlerde şoke eden sonuç! Taklit ve tağşiş listesi güncellendi
Tokat Belediye Plevnespor - Bursaspor maçı hangi kanalda yayınlanacak?