İtalya'da eğitim alarak, memleketine restoran açmayı hayal eden Diyarbakırlı Şaban Meyda'nın, 22 yıl peşinde koştuğu hayali gerçek oldu.
Haber Giriş Tarihi: 11.12.2018 11:30
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2018 11:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Diyarbakır'ın Lice ilçesinde doğan Şaban Meyda (40), 14 yaşında İzmir'e çalışmaya gitti. Küçük yaşta pizzacı olmak isteyen Meyda, İtalya'da eğitim alarak, memleketinde restoran açmayı hayal etti. Hayallerinin peşinden koşan Meyda, 22 yıl sonra bunu hayata geçirdi. İtalya'da eğitim alan Meyda, memleketinde restoran açtı. İşe 14 yaşında başladığını belirten Meyda, "Diyarbakır'dan İzmir'e gittim. Kalabalık bir aileydik, burada kendimi yetiştiremedim. Pizzacı olabilmek için İzmir'e gittim. Ünlü bir pizza restoranında 45 gün bulaşık yıkayarak işe başladım. Daha sonra usta yardımcısı oldum ve orada el lezzeti farkımı inşa edebilme şansı buldum.
Sonradan işin aslını daha çok öğrenmek için İtalya'ya gittim. Eğitimimi aldım, firma hemen hemen her yerde dünyanın ulusal bir markasıydı. Kendilerine, Türkiye'de bu ismin bayiliğini almak istediğimi söyledim. Evlenirsem ve bir kızım olursa ismini Serra koyacağımı da söyledim. Onlar da vereceklerinin sözünü verdiler" dedi.
Yıllar sonra Türkiye'ye döndüğünü dile getiren Meyda, "Evlendim ve bir kızım oldu. Kızımın adını Serra koydum. Sonra da bir arkadaşımın desteğiyle kendi iş yerimi açtım. Allah'a çok şükür hayal ettim gerçek oldu. Emek sarf ettim, gecemi ve gündüzümü verdim. Şu an ne mutlu ki ailemin geçimini sağlayabiliyorum" diye konuştu.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Pizzacının 22 yıllık hayali gerçek oldu
İtalya'da eğitim alarak, memleketine restoran açmayı hayal eden Diyarbakırlı Şaban Meyda'nın, 22 yıl peşinde koştuğu hayali gerçek oldu.
Diyarbakır'ın Lice ilçesinde doğan Şaban Meyda (40), 14 yaşında İzmir'e çalışmaya gitti. Küçük yaşta pizzacı olmak isteyen Meyda, İtalya'da eğitim alarak, memleketinde restoran açmayı hayal etti. Hayallerinin peşinden koşan Meyda, 22 yıl sonra bunu hayata geçirdi. İtalya'da eğitim alan Meyda, memleketinde restoran açtı. İşe 14 yaşında başladığını belirten Meyda, "Diyarbakır'dan İzmir'e gittim. Kalabalık bir aileydik, burada kendimi yetiştiremedim. Pizzacı olabilmek için İzmir'e gittim. Ünlü bir pizza restoranında 45 gün bulaşık yıkayarak işe başladım. Daha sonra usta yardımcısı oldum ve orada el lezzeti farkımı inşa edebilme şansı buldum.
Sonradan işin aslını daha çok öğrenmek için İtalya'ya gittim. Eğitimimi aldım, firma hemen hemen her yerde dünyanın ulusal bir markasıydı. Kendilerine, Türkiye'de bu ismin bayiliğini almak istediğimi söyledim. Evlenirsem ve bir kızım olursa ismini Serra koyacağımı da söyledim. Onlar da vereceklerinin sözünü verdiler" dedi.
Yıllar sonra Türkiye'ye döndüğünü dile getiren Meyda, "Evlendim ve bir kızım oldu. Kızımın adını Serra koydum. Sonra da bir arkadaşımın desteğiyle kendi iş yerimi açtım. Allah'a çok şükür hayal ettim gerçek oldu. Emek sarf ettim, gecemi ve gündüzümü verdim. Şu an ne mutlu ki ailemin geçimini sağlayabiliyorum" diye konuştu.
En Çok Okunan Haberler
Bursa'dan Vanspor kararı!
Bursa’nın kızları sahada estiriyor
İçişleri Bakanı Yerlikaya açıkladı! Bursa dahil 77 ilde büyük operasyon
Bayraktar TB3 SİHA, yerli motor ile rekor irtifaya çıktı
Niğde - Ankara Otoyolu'nda korkunç kaza: 2 ölü, 40 yaralı
Enerji alanında düzenlemeler içeren kanun teklifi TBMM'de kabul edildi
Bitlis'te sağanak yağış sele neden oldu!
Bursa'da peş peşe depremler!
51 kişi hayatını kaybetmişti! Tahliye kararı acılarını ikiye katladı
Kayıp aşkını buldu ama... Esra Erol'da şok iddialar!
Bursa Valisi Demirtaş'a Afyonkarahisarlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yöneticilerinden ziyaret
Bursa'da 3. Ulusal İşçi Tiyatroları Festivali başladı