Müşteriler dekor sanıyor: Çiğ köfteciden artan maliyetlere ilginç çözüm!
Müşteriler dekor sanıyor: Çiğ köfteciden artan maliyetlere ilginç çözüm!
Sinop'ta bir işletme sahibi Ümit Almış, artan maliyetlere ilginç bir çözüm buldu. Ümit Almış, iş yerinin raflarında marul yetiştiriyor. Almış, "Müşteriler gördüklerinde şaşırıyorlar, dekor sanıyorlar. " dedi.
Haber Giriş Tarihi: 19.10.2021 19:22
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2021 19:22
Kaynak:
Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Sinop'ta bir çiğ köfte dükkanı işletmecisi iş yerinin raflarında marul yetiştiriyor, müşteriler ise bunları dekor sanıyor.
Sinop'un Gelincik Mahallesi'nde işletme sahibi Ümit Almış, dükkanına alışılagelmişin dışında marul yetiştirme sistemi kurdu. İlk görüşte dekor zannedilen marullar, müşterilerin büyük ilgisini çekiyor. Sistemi kendi imkanlarıyla hayata geçiren işletme sahibi Ümit Almış, marulların normalde topraktan alması gereken bütün besinleri su ile aldığını söyledi. Almış, "Böyle bir şeyi yapmamdaki en büyük etken artan maliyetler. Daha ucuza nasıl elde edebilirim diye araştırmalar yaptım. Daha sonra bu sistemle tanıştım. İlk başta evimde bir denemek için sistem kurdum. Daha sonra bunu iş yerime kurmaya karar verdim. Her şeyini kendim yaptım. Kapalı bir sistem. Yani şebekeye bağlı bir sistem değil. O yönden çok iyi. Su gideri o kadar da çok değil. Buharlaşmayla bir su gideri oluyor. Onun haricinde besinin kendine çektiği su gideri oluyor. O yüzden sulu bir sistem olduğu için fazla bir su gideri olan sistem değil. Besin değerine gelince topraktaki besinlerin aynısını suyun içine ekleyerek besinin almasını sağlıyoruz" dedi.
"SENEDE YAKLAŞIK 7-8 DEFA HASAT ALINABİLİYOR"
İlk hasat için gün saydığını ifade eden Ümit Almış, "Yazın 30-35 günlük sürede hasat alabiliyorsun. Kış süresinde bu 55 güne kadar çıkabiliyor. Senede yaklaşık 7-8 defa hasat alınabiliyor. Bakımı toprağa göre zor. Değerlerini günlük takip etmek gerekiyor. Hatta günde bunun 2-3 defa kontrolünün yapmak gerekiyor. Yoksa ister istemez ürüne zarar verebiliyor" diye konuştu.
"MÜŞTERİLER DEKOR SANIYOR"
Müşterilerin ilk başta gördüklerinde dekor zannettiklerini belirten Almış, "Müşteriler gördüklerinde şaşırıyorlar. İlk gördüklerinde dekor sanıyorlar. Gerçek olduğunu anlayınca çok beğendiklerini ifade ediyorlar. Buradan alıp biz de yiyebilecek miyiz gibi sohbetlerimiz oluyor" şeklinde konuştu.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Müşteriler dekor sanıyor: Çiğ köfteciden artan maliyetlere ilginç çözüm!
Sinop'ta bir işletme sahibi Ümit Almış, artan maliyetlere ilginç bir çözüm buldu. Ümit Almış, iş yerinin raflarında marul yetiştiriyor. Almış, "Müşteriler gördüklerinde şaşırıyorlar, dekor sanıyorlar. " dedi.
Sinop'ta bir çiğ köfte dükkanı işletmecisi iş yerinin raflarında marul yetiştiriyor, müşteriler ise bunları dekor sanıyor.
Sinop'un Gelincik Mahallesi'nde işletme sahibi Ümit Almış, dükkanına alışılagelmişin dışında marul yetiştirme sistemi kurdu. İlk görüşte dekor zannedilen marullar, müşterilerin büyük ilgisini çekiyor. Sistemi kendi imkanlarıyla hayata geçiren işletme sahibi Ümit Almış, marulların normalde topraktan alması gereken bütün besinleri su ile aldığını söyledi. Almış, "Böyle bir şeyi yapmamdaki en büyük etken artan maliyetler. Daha ucuza nasıl elde edebilirim diye araştırmalar yaptım. Daha sonra bu sistemle tanıştım. İlk başta evimde bir denemek için sistem kurdum. Daha sonra bunu iş yerime kurmaya karar verdim. Her şeyini kendim yaptım. Kapalı bir sistem. Yani şebekeye bağlı bir sistem değil. O yönden çok iyi. Su gideri o kadar da çok değil. Buharlaşmayla bir su gideri oluyor. Onun haricinde besinin kendine çektiği su gideri oluyor. O yüzden sulu bir sistem olduğu için fazla bir su gideri olan sistem değil. Besin değerine gelince topraktaki besinlerin aynısını suyun içine ekleyerek besinin almasını sağlıyoruz" dedi.
"SENEDE YAKLAŞIK 7-8 DEFA HASAT ALINABİLİYOR"
İlk hasat için gün saydığını ifade eden Ümit Almış, "Yazın 30-35 günlük sürede hasat alabiliyorsun. Kış süresinde bu 55 güne kadar çıkabiliyor. Senede yaklaşık 7-8 defa hasat alınabiliyor. Bakımı toprağa göre zor. Değerlerini günlük takip etmek gerekiyor. Hatta günde bunun 2-3 defa kontrolünün yapmak gerekiyor. Yoksa ister istemez ürüne zarar verebiliyor" diye konuştu.
"MÜŞTERİLER DEKOR SANIYOR"
Müşterilerin ilk başta gördüklerinde dekor zannettiklerini belirten Almış, "Müşteriler gördüklerinde şaşırıyorlar. İlk gördüklerinde dekor sanıyorlar. Gerçek olduğunu anlayınca çok beğendiklerini ifade ediyorlar. Buradan alıp biz de yiyebilecek miyiz gibi sohbetlerimiz oluyor" şeklinde konuştu.
Son Haberler
Bursa için kuvvetli sağanak uyarısı! Bursa hava durumu 7 Aralık 2025
Fed beklentisi altını etkiledi! Bursa Kapalı Çarşı altın fiyatları 7 Aralık 2025
Alternatif güzergah tavsiyesi! Türkiye geneli yol durumu 7 Aralık 2025