Trabzon-Gümüşhane karayolunun Esiroğlu mevkisinde ekmek fırını işleten Özgür Sünger, iş yerini açtığında vatandaşların ilgisini çekmek için yaptığı 1 metre uzunluğunda ve 2,5 kilogram ağırlığındaki ekmeği, talep üzerine hala pişiriyor.
Haber Giriş Tarihi: 27.10.2016 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2016 15:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Sünger, mesleğe başladığı ilk yıllarda farklı ürün arayışı içerisinde olduğu için 1 metre uzunluğunda ekmek pişirdiğini söyledi. Sadece deneme amacıyla ürettiği ekmeğe zaman içerisinde vatandaşların ilgi gösterdiğine ve üretmedikleri günlerde dahi insanların sorduğuna işaret eden Sünger, şöyle konuştu:
"Vakfıkebir ekmeği olarak bilinen yuvarlak ekmeğimiz ile bu ekmeğin yapılışı tamamen aynı. Bu sadece üretimimize göre boyunda değişiklik olabiliyor. Yaklaşık 20 yıl önce şehirde ilk defa bu ekmeği biz yaptık ve insanlar ilgi gösterdi. 1 metre uzunluğundaki bu ekmek yaklaşık olarak 7 normal ekmeğe denk geliyor ve ağırlık olarak da 2,5 kilogramı buluyor."
Sünger, tanesini 10 liradan satışa sunduğu ekmeğe yaz aylarında insanların daha da ilgi gösterdiğini belirtti.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
20 yıldır 1 metrelik ekmek yapıyor!
Trabzon-Gümüşhane karayolunun Esiroğlu mevkisinde ekmek fırını işleten Özgür Sünger, iş yerini açtığında vatandaşların ilgisini çekmek için yaptığı 1 metre uzunluğunda ve 2,5 kilogram ağırlığındaki ekmeği, talep üzerine hala pişiriyor.
Sünger, mesleğe başladığı ilk yıllarda farklı ürün arayışı içerisinde olduğu için 1 metre uzunluğunda ekmek pişirdiğini söyledi. Sadece deneme amacıyla ürettiği ekmeğe zaman içerisinde vatandaşların ilgi gösterdiğine ve üretmedikleri günlerde dahi insanların sorduğuna işaret eden Sünger, şöyle konuştu:
"Vakfıkebir ekmeği olarak bilinen yuvarlak ekmeğimiz ile bu ekmeğin yapılışı tamamen aynı. Bu sadece üretimimize göre boyunda değişiklik olabiliyor. Yaklaşık 20 yıl önce şehirde ilk defa bu ekmeği biz yaptık ve insanlar ilgi gösterdi. 1 metre uzunluğundaki bu ekmek yaklaşık olarak 7 normal ekmeğe denk geliyor ve ağırlık olarak da 2,5 kilogramı buluyor."
Sünger, tanesini 10 liradan satışa sunduğu ekmeğe yaz aylarında insanların daha da ilgi gösterdiğini belirtti.
En Çok Okunan Haberler
İçişleri Bakanlığından Ankara İl Emniyet Müdürlüğü ile ilgili açıklama
Bakan duyurdu! Veriler güncellendi
Bursa'da feci kaza: Kamyon altında kalarak can verdi!
Kiralık lüks villada şüpheli ölüm!
Ölümüyle ailesini ve yakınlarını yasa boğdu
Yılın ilk off-road yarışları Ordu’da yapıldı
Meteorolojiden uyarı!
İhtiyaç sahibi öğrenciler ve afet bölgesindekiler için ayakkabı üretiyorlar
DMM'den SGK Başkanı Kaya hakkındaki iddialara ilişkin açıklama
İsrail ordusu Gazze’nin BM binasını bombaladı
Çiçek üreticilerinde Anneler Günü telaşı
Yaşlı adamı ölüm çatıda yakaladı!