Hava Durumu

Sedat Peker'e flaş suç duyurusu!

Güneydoğu'daki operasyonlar için yayınlanan bildiriye imza atan Eskişehirli akademisyenler, Sedat Peker'in 'Kanınızla duş alacağız' söylemi için suç duyurusunda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2016 14:28
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2016 14:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Sedat Peker'e flaş suç duyurusu!

Bildiriye imza atan Eskişehirli 19 akademisyenin yaklaşık 10'u adliye önünde toplandı. Sendika ve bazı sivil toplum kuruluşları da akademisyenlere destek verdi. Basın açıklamasında konuşan Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Uğur Kara, Sedat Peker'in 'Kanınızla duş alacağız' sözlerinden dolayı ve Osmangazi Üniversiteli Türkçüler ve Genç Atsızlar olarak adlandıran grubun, bildiriye imza atan hocaları tehdit ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi akademisyenleri olarak 'Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi' tarafından kaleme alınan metne imza attıklarını belirten Kara, "Akademisyenler olarak özgür hakkımızı kullandık. Türkiye'nin kanayan bir yarasına sessiz kalamazdık. İmzalarımız uzunca bir süredir yaşanan temel insan hakları ihlallerinin anti-demokratik uygulamaların ve yaşanan ölümlerin son bulması amacıyla yapılan barış çağrısına destek anlamını taşımaktadır. Bu desteği vermeyi ise Türkiye haklarına karşı bir borç ve akademisyenliğin doğasında olan sorgulama ve eleştirme refleksinin gereği olarak görmekteyiz. Metnin kamuoyundaki etkisinden sonra başlatılan itibarsızlaştırma ve hedef gösterme çabaları, Sedat Peker'in kanımızla duş alma tehdidine kadar varmıştır. Bu açık tehdidin, bir hukuk devleti olduğuna hala inanmak istediğimiz ülkemizde, cezasız kalmaması umuduyla suç duyurusunda bulunacağız. Bununla birlikte kendilerini Osmangazi Üniversiteli Türkçüler ve Genç Atsızlar olarak adlandıran ve Osmangazi Üniversitesi'nde imzacı hocalarımızı tehdit eden bir gruba karşı suç duyurusunda bulunacağız. Yine hakkımızda açılan soruşturma ilişkin savunmalarımızı yapacağız" dedi.

Basın açıklamasının ardından akademisyenler suç duyurusunda bulunmak üzere adliye sarayına girdi. Haklarında açılan soruşturma ile ilgili dosyanın adliyeye ulaşmamasından dolayı akademisyenler savunmalarını yapmadan adliye binasından ayrıldı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.