Hava Durumu

Kadın cinayetlerinin bilançosu ağır! Onlar artık sokağa dökülüyor

Nilüfer Belediyesi 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele günü kapsamında kadına yönelik şiddete farkındalık oluşturmak için 25 Kasım'da, 'Bağır herkes duysun, erkek şiddeti son bulsun' sloganıyla kadınları yürüyüşe davet etti.

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2015 17:55
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2015 17:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Kadın cinayetlerinin bilançosu ağır! Onlar artık sokağa dökülüyor
Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele günü kapsamında bir dizi etkinlik gerçekleştirecek olan Nilüfer Belediyesi 25 Kasım tarihinde, 'Bağır herkes duysun, erkek şiddeti son bulsun' sloganıyla kadınları yürüyüşe davet etti.
 
Nilüfer Belediyesi Halk Evi'nde kadınlarla bir araya gelen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, belediye olarak şiddetin her biçimine karşı koyan bir anlayışla sahip olduklarını ifade ederek, "Kadına karşı yapılan her türlü şiddetle mücadelede söylenecek ne varsa, ne politika üretileceksek bunların hepsiyle yakından ilgileniyoruz. Yapılan etkinliklerle şiddete dair ne söylenecekse kadınlarımız söyleyecek" dedi.
 
"10 AYDA 239 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ"
 
Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Nilgün Berk kadına yönelik şiddetin her geçen gün artarak devam ettiğine dikkat çekerek, "Ülkemizde kadına yönelik şiddet son yıllarda vahim durum aldı. Bu gibi günler uğradığımız şiddeti reddettiğimizi avazımız çıkana kadar bağırdığımız gündür. 2014 yılında 250 kadın öldürüldü. 2015 yılının ilk 10 ayında 239 kadın öldürüldü. Bu şiddet gerçek ve biz kadınlara karşı. Kanunlar yeterli değil ve sağlıklı işlemiyor. Uğradığımız şiddeti utanmadan korkmadan herkese göstermek gerekir. Yeterli olmayan ve işlemeyen kanunlar ise bizi gerçekten koruyan hale getirilmelidir" dedi.
 
Nilüfer Belediyesi Kent Konseyi Genel Sekreteri Elvan Atay, "Kadına yönelik şiddette dünya genelinde son sıralardayız. Her kadın cinayeti, her iyi hal indirminde yollarda yürüdük, bağırdık, sesimizi duyurmaya çalıştık Geldiğimiz nokta belli. 4 nala gerilemeye devam ediyoruz. 2007 yılında 121, 2014 yılında 125. şu anda ise 130. sıradayız. 145 ülke arasında 130. ülkeyiz. Yemen, Pakistan, Suriye gibiyiz. Küresel cinsiyet uçurumunun yok olması için 118 yıl gerekiyor. Mevyesini yiyemeyecek olsak da ağaçları dikiyoruz. Bu mesafenin azalması için çalışmaları umutsuzluğa kapılmadan çalışıyoruz.
 
Medya kadın bedenini tahakküm altında tutmak isteyenlerin yanında olmasın diyen Atay, "Biz öldürüldüğümüzde, aldatan, tacizde kışkırtan, işten atıldığında dekolteli, güldüğümüzde iffetsiz oluyoruz" dedi.
 
25 kasım günü 'Bağır herkes duysun, erkek şiddeti son bulsun' sloganıyla yola çıktık diyen Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Seden Bozbey, "Hizmet binaları, web sayfası, muhtarlıklarda, FSM Bulvarı, Görük'lede bulunan iş yerlerinde, bilbord ve led ekranlarda kampanyayı göreceksiniz. Nilüfer Kadın Korosu kadına karşı şiddet marşını pazar yerlerinde 80 kişilik ekiple söyleyecekler. 16 gün boyunca kadın dernekleri başta kadına yönelik şiddete dur demek ve cinsiyet eşitliği için eğitim vermeye devam edeceğiz. 25 kasım günü kadınlarla yürüyüşe geçerek tek bir ağızdan "bağır herkes duysun erkek şiddeti son bulsun" sloganını söyleyerek belediye halk evine kadar yürüyecekler" dedi. Kadınlara çağrıda bulunan Seden Bozbey, "Gelin 16 gün boyuna her türlü şiddete dur diyelim" dedi.
Öte yandan, 25 Kasım Çarşamba günü saat 13:00'de Nilüfer Kent Konseyi önünden Halk Evi'ne kadar kadına yönelik şiddete dur demek için 'Bağır herkes duysun, erkek şiddeti son bulsun' sloganıyla yürüyüş gerçekleştirileceği, Halk arasında vosvos olarak bilinen klasik arabalarıyla Vos Garage 16 ve BURVOSDER üyelerinin konvoy yapacakları bilgisi verildi. Nilüfer Halk Evi önünde ise 'Dünyayı turuncuya boyayalım' adı altında atölye çalışması yapılacağı öğrenildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.