Hava Durumu

O ilde iki okula molotofkokteyli saldırı!

Van'da kimliği belirsiz kişi ve kişilerce Mustafa Cengiz İlkokulu ve Erek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne molotofkokteyli saldırı düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2016 12:37
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2016 12:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
O ilde iki okula molotofkokteyli saldırı!

Alınan bilgilere göre, olay, Mustafa Cengiz İlkokulu'na saat 19.30 sıralarında gelen yüzü maskeli kimliği belirsiz kişi ve kişilerce okulun anasınıfı ve bazı bölümlerine molotofkokteyli saldırı düzenlendi. Saldırı sonucu çıkan yangında okulun çeşitli bölümleri zarar görürken, yapılan müdahale sonucu yangın kısa sürede kontrol altına alındı. 


Öte yandan, aynı saatlerde Bostaniçi Mahallesi'nde bulunan Erek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne de bir saldırı gerçekleştirildi. Okulun sadece Atatürk köşesine atılan molotofkokteylinin alev alması sonucu çıkan yangında da hasar oluştu. Olay ile ilgili soruşturma devam ederken, okulların onarımı için de çalışma başlatıldı.


Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Van Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kirekin, "Dün akşam saat 19.30 sıralarında yüzü maskeli kişiler veya kişilerce Edremit ilçemize bağlı Mustafa Cengiz İlkokulu'na yönelik bir saldırı gerçekleşmiştir. Okulun arka tarafındaki tüm camlar kırılmış durumda. Çok sayıda taş ve beton yığınlarıyla okulun dış cephesine zarar verilmiş. Okulun camı kırılarak içeriye molotofkokteyli atılmış, anasınıfı şu an kullanılamaz durumda. Okulun birinci katı duman isi ile kaplamış. Bu nedenle tahrip edilen anasınıfında öğrenciler öğrenim görememektedir. Okulun yapımı ve onarımı için müdürlüğümüzce çalışma başlatılmıştır. Öte yandan aynı saatlerde Bostaniçi Mahallesi'nde bulunan Erek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemize de bir molotoflu saldırıda bulunulmuş ve Atatürk köşesi yakılmış durumda. Bu okulumuzda da gerekli çalışmalar başlatılmıştır" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.