Hava Durumu

Emine'nin hayali gerçek oldu

Muş'ta hasta anne babasına bakmak için eğitimini yarında bırakan Emine Akyol (17) için, Milli Eğitim Müdürlüğü seferber oldu. Bakan Nabi Avcı'nın talimatıyla açık öğretime kaydı yaptırılan Emine, eğitimini açık öğretimle tamamlayacak.

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2016 10:22
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2016 10:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Emine'nin hayali gerçek oldu

Merkeze bağlı Dumlusu köyünde annesinin kalp, mide ve babasının ise ileri derecede bel fıtığı rahatsızlığı nedeniyle eğitimini yarıda bırakan Emine Akyol'un okul hayali gerçek oldu. Eğitim aşkını hiç kaybetmeyen Emine'nin bu durumunun basına yansımasının ardından Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gerekli talimatlar verildi. Tüm okul ihtiyaçları Bakanlık tarafından karşılanan Emine'yi evinden alan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Metin Aksu, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde kayıt işlemlerini yaptırdı. Örgün eğitim için yaşının büyük olması nedeniyle açık öğretim ortaokuluna kaydı yapılan Emine Akyol, tekrar kaydının yapılmasına çok mutlu olduğunu söyledi. Eğitimine devam edeceğini ifade eden Akyol, "Annem ve babam hasta olduğu için okulu bıraktım. Allah'ıma şükürler olsun kaydımı yaptım, okula devam ediyorum. İnşallah kitaplarımı da alacağım, okula devam edeceğim. Evde de derslerime çalışacağım. Vedat hocama ve müdürümüze çok teşekkür ederim" dedi. 

Kızının okuma isteğinin gerçek olmasına çok sevindiğini belirten baba Heybet Akyol (50) ise, "Önce iki müdürümüze çok teşekkür ediyorum. Kızımın kaydını yaptılar. İnşallah bu sene sınava girip kazansa gelecek sene liseye devam edecek" ifadelerini kullandı. 

Emine Akyol'u babası Heybet Akyol ile birlikte köyden alarak Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ne getiren ve burada kayıt işlemlerini yaptıran İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Metin Aksu ise, "Emine Akyol kızımızın durumu günler önce bize intikal etti. Bakanlığımızın da duyumuyla kızımızın örgün eğitim dışına çıktığını öğrendik. Yaygın eğitime devam etmesi noktasında bugün Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ne geldik. Kızımızın eğitime devam etmesi için Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde kaydını yapacağız. Bu bağlamda kızımızın bir sene içerisinde, çünkü 6. sınıfta kızımız bırakmış, 7 ve 8. sınıfları da vererek eğitim öğretimine lisede devam edecek inşallah. Bir sene sonra açık öğretim lise kaydını yaptırarak da eğitim öğretimine devam edecek inşallah" dedi. 

"MUŞ'TA KIZ ÖĞRENCİLER OKULA KAZANDIRILIYOR" 
Çeşitli nedenlerle eğitimine ara vermiş kız çocuklarının okula kazandırılması adına Muş'ta önemli çalışmalar yapıldığının altını çizen Aksu, "Milli Eğitim Bakanlığımız, örgün eğitim dışına çıkan özellikle kız öğrencilerimizin eğitim öğretime devam etmesi noktasında büyük bir çalışması var. Hatta bazı projeler kapsamında kız öğrencilerimize özellikle bireysel olarak, yani evlerine gidilerek eğitim öğretime devam etmelerini sağlamak amacıyla büyük projeler yapılıyor. Çok meblağlı projeler var. Kız öğrencilerimizi eğitim öğretime kazandırmak Bakanlığımız olarak da İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz olarak da büyük bir hedefimizdir. Bazı okullarımızda önemli projeler yapıldı. Taşoluk İmam Hatip Ortaokulu'muz ve diğer okullarımızda büyük çalışmalar var. Yani iklim şartları çok zor olmasına rağmen kız çocuklarımızın bizzat evine giderek velilerimizi de ikna ederek bu öğrencilerimizin, eğer örgün eğitim dışına çıkmamışlarsa örgün eğitime devam etmeleri, örgün eğitim dışına çıkmışsa Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü aracılığıyla öğretimlerine devam etmesi noktasında büyük bir çaba ve gayret var. İnşallah bu vesileyle örgün eğitime devam edemeyen kız öğrencilerimiz yaygın eğitimle eğitimlerine devam etmesi noktasında velilerimizle de işbirliği yaparak bunu sağlamaya çalışacağız" diye konuştu. 

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Metin Aksu ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Vedat Beyazduman tarafından okul kaydı yaptırılan Emine Akyol'a kitapları teslim edildi. Ardından Emine ve babası Heybet Akyol, kayıt işlemlerinin tamamlanmasından sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ait araç ile tekrar köylerine ulaştırıldı.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.