Hava Durumu

Bu çocukların okul yolu tehlike dolu!

İzmir'in Karabağlar ilçesinde, bir inşaat firmasının temel atma işlemi sırasında yol çöktü. Çocukların okula gitmek için kullandığı yoldaki çatlaklar, çevredeki binaların yakınına kadar ilerleyince, belediye önlem olarak yolun etrafını sadece beton bariyerlerle çevirdi. Vatandaş yolun bir an önce eski haline dönmesini, belediye ise inşaat firmasının istinat duvarı yapmasını bekliyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2016 11:25
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2016 11:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Bu çocukların okul yolu tehlike dolu!

İzmir'in Karabağlar ilçesine bağlı Yeşilyurt Kooperatif Evleri bölgesinde yaklaşık bir ay önce bir inşaat firması tarafından başlatılan temel atma işlemi sırasında yol çöktü. Yolda geniş çatlaklar meydana gelirken, bu çatlaklar yolun çevresinde bulunan binaların yakınına kadar ilerledi. Çocukların okula gitmek için sıklıkla kullandığı yolun etrafı, Karabağlar Belediyesi tarafından beton bariyerlerle çevrildi ve uyarı levhaları konuldu. Belediyenin aldığı önlemi yetersiz bulan ve bir aydır büyük tehlike ile karşı karşıya yaşadıklarını belirten bölge halkı tepki gösterirken, belediye yetkilileri ise alınan önemlerin yeterli olduğunu savundu ve inşaat firmasının yola istinat duvarı çekmesini beklediklerini belirtti.

"BU ÖNLEM BİNALARI TUTABİLECEK Mİ?"
Bir aydır hiçbir yetkilinin mahalle halkının şikayetiyle ilgilenmediğini söyleyen Hüseyin Murat Özdere isimli mahalle sakini, "İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne şikayette bulundum, Karabağlar Belediyesi'ne yönlendirdiler. Karabağlar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünü aradım, en son bir cep telefonu numarası verdiler. Adamcağız beni 15 dakika dinledikten sonra 'moloz varsa geleyim, kaldırayım' dedi. Sıradan bir belediye işçisiymiş. İnşaat firmasının tabelası bile yok. Kim yapıyor bilemiyoruz. Her yer tehlike altında. Kimse ilgilenmiyor. Burada mahalle çökmek üzere. Burası okul yolu ve çoluk çocuk bu yoldan geçiyor. Belediye önlem olarak yolun etrafını betonlarla çevirdi. Bu önlem buradaki binaları tutabilecek mi?" diyerek tepki gösterdi.

"OKULA GİDERKEN KORKUYORUZ"
İlkokul 4. sınıfta okuyan ve her gün okuluna gitmek için çöken yolu kullanan Emre Okumuş ise, "Burası bizim okul yolumuz ve bir aydır yapılmadı. Buradan korkarak geçiyoruz. Yetkililerden buraya yol yapılmasını istiyoruz. Aşağıya istinat duvarı yapılacakmış. Bir an önce yapılmasını istiyoruz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.