Hava Durumu

'Amigo Sefa' binler tarafından uğurlandı

Taksim'de kaldığı otelde ölü olarak bulunan Fenerbahçe taraftar grubu Genç Fenerbahçeliler lideri "Sefa Reis" lakaplı Sefa Kalya, Fatih Cami'nde binlerce taraftarın katılımıyla kılınan cenaze namazının ardından tekbirlerle ve dualarla son yolculuğuna uğurlandı.

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2016 18:38
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2016 18:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
'Amigo Sefa' binler tarafından uğurlandı

İzdiham nedeniyle cenaze namazında gecikme yaşanırken, Kalya'nın annesi baygınlık geçirdi. Taraftarlar arasında da zaman zaman gerginlik yaşandı.
Taksim'de gece konakladığı otelde sabah saatlerinde temizlik görevlileri tarafından ölü olarak bulunan Fenerbahçe taraftar grubu Genç Fenerbahçeliler lideri " Sefa Reis" lakaplı Sefa Kalya için Fatih Cami'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz'ın yanı sıra binlerce Fenerbahçe taraftarı katıldı. Cenaze namazı öncesi ise Kalya'nın annesi, babası, dayısı ve kardeşleri taziyeleri kabul etti.
Cenazeye katılan binlerce taraftar nedeniyle tören öncesi izdiham yaşandı. İzdiham nedeniyle bazı taraftarlar arasında gergin anlar yaşanırken, Kalya'nın annesi fenalık geçirerek bayıldı. Bayılan kadın Kalya'nın yakınları tarafından boş bir alana götürüldü. Bunun üzerine Kalya'nın arkadaşlarından Mehmet Şirin Demir cenazeye katılanları nizama sokabilmek için yoğun çaba sarf etti.

GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Öte yandan, cenazeye katılan taraftarların üzgün oldukları görülürken, bazı taraftarlar ise hüngür hüngür ağladı. Kalya'nın cenazesini kıldırmak için Mahmut Efendi Hazretlerinine bağlı bazı imam ve hocalar da geldi. Bazılarının Kalya'nın arkadaşı olduğu öğrenilen imamlar, Kalya'yı cenazeye katılanlara anlattı. Kalya için ikindi namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Namazın kılınmasının ardından helallik alınarak, dualar edildi. Daha sonra tekbirler ve dualar eşliğinde Kalya'nın cenazesi omuzlara alınarak cenaze aracına koyuldu. Cenaze araca götürüldüğü esnada taraftalar çelenklerdeki çiçekleri tabutun üzerine attı.

TRAFİK BİR SÜRELİĞİNE KESİLDİ

Kalya'nın cenazesi defnedilmek üzere Yenibosna Çobançeşme Mezarlığı'na götürüldü. Cenaze götürüldüğü esnada aracın arkasından ilerleyen taraftarlar hep bir ağızdan "Sefa Reis" için yazılan marşı okudu. Cenazedeki çelenk ordusu ise dikkat çekti. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.