Hava Durumu

Bedavaya baston dağıtıyor

Ordu'nun Fatsa ilçesinde yaşayan 87 yaşındaki İsmail Özcüre doktorun "boş durma" tavsiyesi üzerine, 30 yıldır yaptığı bastonları ihtiyaç sahiplerine bedava dağıtıyor.

Haber Giriş Tarihi: 15.02.2016 14:04
Haber Güncellenme Tarihi: 15.02.2016 14:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Bedavaya baston dağıtıyor

Yassıtaş Mahallesi'nde yaşayan emekli 87 yaşındaki İsmail Özcüre, kendi atölyesinde 30 yıldır baston imalatı yapıyor. Hasta olduktan sonra baston yapmaya başladığını belirten İsmail Özcüre, "Doktora gittim rahatsızlığım için ve doktor bey bana, 'uyku seni kötü eder, devamlı gez ve hareketli yaşa, kendini oyalamak için bir şeyler yap' dedi. Bende o zamandan bu zamana kadar boş zamanlarımda baston yapıyorum. Yaptığım bastonları yakın yerlerde yaşayan yaşlı kadınlara ücretsiz şekilde dağıttım. Ayrıca rende, ok ve farklı ağaç figürleri yaptım. Yaptığım işleri gören mahalleli vatandaşlar çok memnun kaldılar ve onlara da kendilerine yapmamı istediler. Herkese para almadan bedava yaptım. Her ağaçtan baston olmuyor. Güçlü ağaçlardan olması gerekiyor. Elma ve akasya ağaçlarını tercih ediyorum. Çocukluğum zamanında yay yapmaya başladım ve yaşamım içinde birçok farklı yay yaptım. Kırılan tüfeklerin kundaklarını tamir ediyorum. Ömrüm yettikçe baston yapmaya devam edeceğim" dedi.

Torunu Sümeyra Özcüre ise dedesinin çok marifetli olduğunu belirterek, "Doktoru kendisine oyalanması için faaliyetlerde bulunması gerektiğini belirmiş ve dedem de çok başarılı bir usta olduğu için kendini baston ve ağaçtan farkı figürler yapmaya verdi. Hobi olarak rende, baston ve tahta kaşıkların yapımına başladı. Maddi kazanç olarak yapmayı planlamadı. Tüm mahalledeki yaşlı kadınlara ve erkeklere bastonu ücretsiz olarak verdi. Ev kadınlarına da rende ve tahta kaşıkları hediye etti. Ömrünün yettiği kadar yapmaya devam edecek" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.