Hava Durumu

Şehit ateşi Bursa'yı yaktı!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde dün gece şehit düşen askerin Bursalı Nazmi Ayyıldız olduğu öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2016 10:08
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2016 10:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Şehit ateşi Bursa'yı yaktı!

Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada ağır yaralanan Uzman Çavuş 25 yaşındaki Nazmi Ayyıldız, tedavi gördüğü Diyarbakır Asker Hastanesi'nde şehit oldu. Ailesi Bursa'da oturan Ayyıldız'ın vasiyeti üzerine memleketi olan Diyarbakır'da toprağa verilmesi bekleniyor.

Merkez Yıldırım ilçesi Millet Mahallesi'nde oturan Nazmi Yıldız'ın anne ve babası ile 3 kardeşi yapılacak cenaze törenine katılmak için Bursa'dan Diyarbakır'a gitti.

ŞEHİDİN VASİYETİ: BENİ DOĞDUĞUM YERE GÖMÜN


 

Şehit Uzman Çavuş Nazmi Ayyıldız'ın bir süre önce ailesine, "Eğer şehit olursam beni doğduğum yere gömün" diye vasiyeti bulunduğu öğrenildi. Ailenin vereceği karara göre, Şehit Uzman Çavuş Nazmi Ayyıldız toprağa verileceği yer kesinleşecek.

Şehit Uzman Çavuş Nazmi Ayyıldız'dan geriye aralarında ak güvercin ile de çektirdİği fotoğrafları anı olarak kaldı.


 

BABASI 20 GÜN ÖNCE BÖBREK AMELİYATI OLDU

Merkez Yıldırım ilçesi Millet Mahallesi 8. Ova Sokak'ta ikamet eden ve 20 gün önce böbrek ameliyatı olduğu öğrenilen baba Suhpi Ayyıldız'ın, oğlunun şehit olduğu haberinin ulaşması üzerine eşiyle birlikte helikopterle Diyarbakır'a gittiği belirtildi. Şehit haberinin ardından komşuları da şehit Nazmi Ayyıldız'ın oturduğu apartmana büyük boyutta Türk bayrağı astı.

KOMŞULARI: MAHALLEYE ATEŞ DÜŞTÜ

Komşulardan Hüseyin Yılmaz, Ayyıldız ailesinin mahallede çok sevildiğini belirterek, "Herkesin tanıdığı çok iyi insanlar. Mahalleye adeta ateş düştü. Çok üzgünüz" dedi. Bu arada aslen Diyarbakırlı olan Nazmi Ayyıldız'ın cenazesinin ailesinin isteği üzerine memleketinde defnedileceği öğrenildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.