Hava Durumu

OSB'nin temeli tamam!

Bursa Orhaneli Bölgesinde kurulması planlanan Maden Organize Sanayi Bölgesi için çalışmalar son sürat devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2016 09:50
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2016 09:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
OSB'nin temeli tamam!
Elif KUŞ 
 
Bursa'nın Orhaneli Bölgesi'nde birçok iş adamı tarafından kurulması istenen Maden OSB için görüşmeler sona erdi, son adımlar atılıyor.  Bursalı iş adamları tarafından toplantılarda konu olan Maden OSB ve  Orhaneli Bölgesi'nin maden zenginliği birçok defa dile getirilmişti. Madencilerin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda konuşan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, konuyla ilgili " Neticede Türkiye, petrolü, doğalgazı olan bir ülke değil. Bizim de çok değerli madenlerimiz var. Orhaneli bölgesi Cenabı Allah'ın bir lütfü. Bunu vahşice kullanmaya kalkarsak herkesi korkuturuz ve karşımıza alırız. Bilimsel çalışmalarla dünyanın birçok yerinde modern madencilik nasıl yapılıyorsa ki, sizlerle yaptığım her görüşmede sizler buna hazırsınız. Olması gerektiği bir şekilde, çevreye duyarlı bir şekilde bu yatırımları hayata geçirdiğimiz takdirde bütün Türkiye arkamızda, yanımızda yer alır. Ben sizlerde bu potansiyeli çok net olarak görüyorum" demişti. 
 
TERSİNE GÖÇ BAŞLAR 
Orhaneli'nin kalkınması ve ekonomik açıdan değerinin artması için Maden OSB'nin çok önemli bir faktör olacağını dile getiren Maden Mermer Üretici ve Sanayici İşadamları Derneği (MADSİAD) Başkanı Erol Efendioğlu , Maden OSB'nin Orhaneli'ye istihdam sağlayağını ve yeteri kadar iş yeri açılması durumunda ve Orhaneli'ye tersine göç başlayacağını ifade etmişti.
 
TÜRKİYE'NİN EN ÖNEMLİ REZERVİ
Efendioğlu ayrıca Orahneli Bölgesi'nin maden zenginliği için "Orhaneli Türkiye'nin en önemli rezervlerinden biri İstanbul Teknik Üniversitesi'nde yapılan rezerv çalışmalarında milyar dolarlık rezerv tespiti yapıldı. Üstelik  kalsit, krom, kömür gibi çok çeşitli madenler ortaya çıkarıldı" demişti.
 
SON ADIMLAR ATILIYOR
Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, Orhaneli Bölgesi'nde kurulacak Maden OSB için son adımların atıldığını ve görüşmelerin sonlandığını dile getirdi. Tatlıoğlu, " Cenabı Allah Orhaneli'yi bağdikesi olarak saklamış. Onun altına da öyle çeşit ve bol madenler vermiş ki, şuanda dünyada enerji ve petrol başta olmak üzere yer altı zenginlikleri yüzünden yüz binlerce insan öldürülürken, Orhaneli'ye böyle bir  fırsat  vermiş, Türkiye 3 adım ileri atabilsin diye" sözleriyle Orhaneli Bölgesi'nin Türkiye için bir ekmek kapısı olduğunu ifade etmişti.  
Son aşamada yer tespitinin yapılacağını vurgulayan Tatlıoğlu, Yer tespitinden sonra yönetimle tekrar iletişime geçilecek" dedi.  27 Ocak'ta Kent Konseyi'nin Bursa AKKM' de toplanacağını ve bu konunun tekrar masaya yatırılacağını söyleyen İrfan Tatlıoğlu, "Son gündem bu olacak bunun dışında her şey hazır" dedi. 
 
2016'DA YENİ PROJELER VAR
Öte yandan 2016 için yeni projelerin olduğunu dile getiren Tatlıoğlu, " Bursa kırsal turizm açısından çok eksik, bu konuda çalışacağız, bnun dışında Organik Pazar ve üniversite planımız var" diyerek sözlerini noktaladı. 
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.