Hava Durumu

60'ından sonra okuma yazma öğrendi

Gümüşhane'nin Torul ilçesinde yaşayan 61 yaşındaki Türkan Yalçın, çocuklarına mektup yazabilmek için kısa sürede okuma yazma öğrendi. Yalçın'ın tek başına katıldığı kursun öğretmenliğini ise ilçe kaymakamının öğretmen eşi yapıyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2016 09:53
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2016 09:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
60'ından sonra okuma yazma öğrendi

Eşi İlhami Yalçın'la birlikte Torul ilçesinde yaşayan Yalçın, içindeki okuma isteği nedeniyle İlçe Halk Eğitimi Merkezi'ndeki birinci kademe okuma-yazma kursuna yazıldı. Halk Eğitimi Merkezi'ndeki kursun tek öğrencisi olan Türkan Yalçın'ın eğitimini ise Kaymakam Hakan Kafkas'ın öğretmen eşi Kübra Kafkas gerçekleştirdi. 3 ay gibi kısa bir sürede okuma yazma öğrenen Yalçın, kursun sonunda girdiği sınavda da başarılı olarak belge almaya hak kazandı.

Okuma yazmayı öğrendikten sonra ilk iş olarak İstanbul'daki çocuklarına mektup yazan Yalçın, şimdi 180 saatlik ikinci kademe okuma-yazma kursuna katılmak için ise gün sayıyor.
Yalçın'a belgesini makamında takdim eden Torul Kaymakamı Hakan Kafkas, kısa zamanda okuma yazma öğrenen Yalçın'a azmi için teşekkür ederek başarılarının devamını diledi. Yalçın'ın okuma yazmasına vesile olan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'ne ve eşi Kübra Kafkas'a da şükranlarımı sunan Kaymakam Kafkas, "Çok ciddi gayret gösterdiklerine bizzat ben şahidim. Türkan teyzemiz de bir o kadar gayret gösterdi. Ödevlerini zamanında yaptı, zamanında çalıştı ve kısa zamanda okuma yazma öğrendi. Kendisine başarılar diliyorum" dedi.

Torul Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Yaşar Bayram ise birinci ve ikinci kademe okur-yazarlık kurslarında sayının önemli olmadığını belirterek, bir kişi dahi olsa kursun açıldığını söyledi. Bayram, 120 saatlik birinci kademe kursu Türkan Yalçın'ın başarılı bir şekilde tamamladığını belirterek, "Bu kadar kısa sürede okuma yazmayı öğrenmek zor iş, Türkan hanım bunu başardı. Onun için kendisini kutluyoruz. Kursun sonunda bir de sınav yapıldı. Türkan hanımı şimdi ikinci kademe 180 saatlik kursa davet ediyoruz" diye konuştu.

Belge törenine eşi İlhami Yalçın'la birlikte katılan Türkan Yalçın ise okuma ve yazmanın çok güzel bir duygu olduğuna vurgu yaptı. Yalçın, bu konuda çok istekli olduğunu, eşinin kendisini kursa yazdırdığına değinerek, "Ben çok istekliydim. Eşim kursa yazdırdı. Kaymakam beyin eşi de öğretti. Hepsinden Allah razı olsun. 3 ayda okuma yazma öğrendim. İlk işim İstanbul'daki kızım ve çocuklarıma mektup yazmak oldu. Mektubu alınca telefon açarak onlar da duygularını benimle paylaştı" ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.