Hava Durumu

Rusya'dan Türkiye ve Türk askerine küstah sözler

Türkiye'nin hava sahası ihlal ettiğini açıkladığı Rusya'dan peş peşe açıklamalar geliyor. Rusya Savunma Bakanlığı Temsilcisi, "Türkiye'nin gösterdiği histeri sadece sesli propaganda değil aynı zamanda planlanmış provokasyondur" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2016 17:41
Haber Güncellenme Tarihi: 01.02.2016 17:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Rusya'dan Türkiye ve Türk askerine küstah sözler

Rusya Savunma Bakanlığı Temsilcisi İgor Konaşenkov, Türkiye'nin Rus Su-34 uçağının Suriye-Türkiye sınırını ihlal ettiğine ilişkin hiçbir veri sunmadığını ileri sürdü. Konaşenkov, Rusya Savunma Bakanlığı'nın dikkatli bir şekilde Türkiye'nin suçlamalarının ardından gelişen durumları ve NATO ve Pentagon resmi temsilcilerinin açıklamalarını takip ettiğini belirtti.

NATO'YU VE ABD'Yİ DE SUÇLADILAR

Rus Ria Novosti'de yer alan habere göre Konaşenkov "Ankara'yı bu konuda desteklemek için yapılan açıklamaların hızına ve şemasına dikkatinizi çekmek isterim. Nedense NATO ve Pentagon'da herkes herşeyi hemen anladı. Fakat hiçbir veri elimizde yok, ne bölge, ne yükseklik ne de cismin havadaki hızı. Ankara bunları yayınlamadı." Bu olaya ilişkin somut verilerin sadece bu olayı ortaya atanların hayallerinde var olduğunu belirten Konaşenkov, "Türk radarları nasılsa uçağın markasının Su-34 olduğunu hemen saptamış" dedi. Rus temsilci, "Türkiye'nin gösterdiği histeri sadece sesli propaganda değil aynı zamanda planlanmış provokasyondur." diye konuştu.

TÜRK ASKERİNİ DE SUÇLADILAR

Suriye'deki bombardımanlarda sık sık yerleşim yerlerini ve sivilleri vuran Rusya suçlamalarını daha da ileri götürdü. Konaşenkov Türk askerlerinin Suriye'de sivillerin yaşadığı yerleşim bölgelerine ateş açtığını savundu, bu görüntüleri 'vatansever' Suriyeli muhaliflerden aldıklarını söyledi.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU: KİMSE ARTIK SAKLAYAMAZ

Rus ihlalinin açık olduğunu söyleyen Başbakan Davutoğlu dün yaptığı açıklamada "Artık dünyada hiçbir ülke izole değil, herhangi bir yerde hava sahası ihlali olmuşsa saklamak da, olmamış bir hava sahası ihlalini var diye göstermek de mümkün değil. Dolayısıyla Rusya'nın şu veya bu gerekçeyle işlediği bazı ihlalleri örtmesi mümkün değil. Dün, bu çerçevede kısa süreli, çok kısa süreli bir ihlal söz konusu olmuştur. Bu ihlal hem bizim hem NATO radarlarınca tespit edilmiş bir husustur. Türkiye hiçbir şekilde Rusya ile olan gerilimi artırmak düşüncesinde değildir. Ama Türkiye hava sahasını koruma konusunda da gerekli hassasiyeti her zaman gösterir" demişti.

RUSYA'NIN SON ZAMANLARDAKİ TİPİK YAKLAŞIMI

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu ise "Umarım Rusya bu konularda daha sorumlu davranır ve doğruları söyler. Daha önce Rus uçağı düştüğü zaman da ihlal etmedik, demişti. Şimdi de ihlal edilmedi, dedi. Ama Rusya'nın Türk havasını ihlal ettiği açık bir şekilde tespit edilmiştir. Tüm bu bilgileri askeri kanallardan detaylarıyla Rusya'yla da paylaşıyoruz. Rusya'nın gerçeği inkar etmesi Rusya'nın son zamanlardaki tipik yaklaşımlarından bir tanesidir" diye konuşmuştu. 

NATO VE ABD DE DOĞRULAMIŞTI

Rusya'nın hava sahası ihlalini NATO ve ABD de doğrulmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.