Hava Durumu

Rusya'dan Erdoğan itirafı

Rusya Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Aleksey Puşkov, Türkiye'nin YPG mevzilerini angajman gereği vurması durumunu değerlendirdi. Puşkov; "Cumhurbaşkanı Erdoğan birçok konuda ön görülemez bir siyasetçi olduğu için son gelişmeler hakkında tahmin yürütmek zor" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2016 11:41
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2016 11:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Rusya'dan Erdoğan itirafı

Rusya Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Aleksey Puşkov, Yunanistan'da gazetecilerle bir araya geldi. Türkiye'ye angajman gereği YPG mevzilerini vurması konusunda, Puşkov; "Erdoğan, birçok konuda ön görülemez bir siyasetçi olduğu için tahmin yürütmek zor. Böyle bir askeri operasyonun nasıl yaşanacağını düşünmek zor çünkü bu durumda Türk askerleri ile Kürtler arasında askeri eylemlerin başlaması kaçınılmaz olacak, fakat Kürtler şu anda ABD'nin Suriye topraklarındaki ana ve neredeyse tek müttefikleri. Bu zaten ciddi olan durumu daha da zorlaştıracak" dedi.

"Türkiye NATO'nun güçlü kilit konumundaki ülkesi"

AB'nin Türkiye'ye etki etme imkanını yorumlayan Puşkov, Avrupa'nın Erdoğan ve Türkiye'ye yaklaşımının şüpheci olduğunu belirterek "Avrupa'nın bazı ülkeleri açık açık Türkiye'nin hiçbir zaman AB üyesi olmayacağını söylüyor. Özellikle Paris bunu söyledi" dedi.

Puşkov, "Türkiye'nin Su-24'ü vurduğu zamanki eylemleri NATO'da ciddi eleştirilere maruz kaldı. Resmi olarak NATO dikkatli bir şekilde müttefikini destekledi.

Türkiye NATO'nun ve ABD'nin Yakın Doğu'daki güçlü ülkesi. İncirlik'teki üs ABD'nin bölgedeki operasyonları için kilit derecede önemli" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.