Hava Durumu

Erdoğan Kılıçdaroğlu'na fena yüklendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun kendisine yönelik ithamlarını "Türkiye'nin bu kadar sorunu varken bu namus ve şeref fukaraları için zaman harcamak bana zül geliyor" ifadeleri ile eleştirdi. Erdoğan, bir bildiri yayımlayan akademisyenler için, "Kendince akademik veya siyasi fetva veren bu zihniyetten tiksiniyorum" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2016 15:08
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2016 15:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Erdoğan Kılıçdaroğlu'na fena yüklendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 19. Muhtarlar Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "İstedikleri kadar debelensinler, çırpınsınlar. Koskoca ülkeyi, koskoca milleti, bir avuç kerameti kendinden menkul seçkinin, kendine aydın, akademisyen diyen lümpenin yönettiği eski Türkiye artık yok" dedi. Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Bir yılda 19 defa 400'er kişilik gruplar halinde muhtarlarımızla bir araya geldik. Birileri bu buluşmalarımızdan çok fena rahatsız oldu. Sizler Cumhurbaşkanlığı makamına geliyorsunuz ya, birileri çıldırıyor. Doğrudan milletin oyuyla göreve gelmiş Cumhurbaşkanı ile yine milletin oyuyla göreve gelmiş muhtarların bir araya gelmesi niye bu kadar rahatsız ediyor?

İstedikleri kadar debelensinler, çırpınsınlar. Koskoca ülkeyi, koskoca milleti, bir avuç kerameti kendinden menkul seçkinin, kendine aydın, akademisyen diyen lümpenin yönettiği eski Türkiye artık yok.

"Cem Karaca bunlar için 'Yarım porsiyon' diyor"

Tek parti CHP'sini anlatmak için çok enteresan bir şey kullanılıyordu. "Halk plajlara hücum etti, vatandaşlar denize giremedi" Bunlar istedikleri kadar çırpınsınlar. Koskoca ülkeyi kendini aydın sanan lümpenin bildiği eski Türkiye yok. Artık sözün millette olduğu yeni Türkiye inşası sürecindeyiz. Cem Karaca bunlar için "Yarım porsiyon" diyor. Bugün aydın geçinenler çeyrek porsiyon kıymetinde dahi değil, istisnalar kaideyi bozmaz.

Terör örgütünün sözcülüğünü yapan siyasetçi, terör örgütü gibi muamele görmeyi hak etmiş olmaz mı? Kimse hukuk önünde, bilhassa devletin ve milletin bekası söz konusu olduğunda asla layüsel değildir.

"Birazcık aydın namusu taşıyan..."

Siyasetçi millete efendi olmaya değil hizmetçi olmaya gelirse değer kazanır. Akademisyen dediğinde özgün bilimsel çalışmaları ile konuşur bu bildirici güruhun çoğunun ne ülkemize ne de insanlığa katkılarının olduğunu duymadık görmedik. Böyle bir terör örgütünün yanında yer alıyor musun almıyor musun? Ülkemizde akademi dünyasının bu derece çoraklaşmasının sebebini bu tür vasilerle çok daha iyi anlıyoruz. Bunların ağababaları da böyleydi. İsimler değişiyor ama zihniyet aydın. Bunları eleştirince düşünce özgürlüğü diye feryada başlıyorlar siz eleştirince düşünce özgürlüğü ben eleştirince düşünce özgürlüğüne saldırı. Birazcık aydın namusu taşıyan eleştirmek kadar eleştiriyi de hazmeder.

"Asla muhatap alınmayacak"

Akademisyenlere ve onları destekleyenlere sormak istiyorum; Siz, Türkiye'nin birliğinden, beraberliğinden yana mısınız, değil misiniz? Önce bu soruya samimi bir cevap verin. Şayet ülkenin birliğinden yanaysanız, niçin vatandaşlarımıza hayatı zehir eden, güvenlik güçlerimize saldıran terör örgütünün jargonuyla konuşuyorsunuz? Akademisyene, aydına, ciğeri beş para etmez bir terör örgütünün maşalığını yapmak yakışır mı? İmzaladığınız metnin mahiyetini bilmiyorsanız ayrı bir felaket, bilerek imza atıyorsanız ayrı bir felaket.

Önümüzdeki süreçte ne bölücü terör örgütü ne de onun güdümündeki parti ve diğer yapılar asla muhatap alınmayacaktır, o iş bitmiştir.

Terör örgütünün kamu görevlilerine saldırmasına kendince akademik veya siyasi fetva veren, sivillerin öldürülmesini ise 'yapmasa iyi olur' diye karşılayan bu zihniyetten, açık söylüyorum, tiksiniyorum. Herkes meşrebine, karakterine, şahsiyetine uyan işi yapacak. Bunlar, içlerinde bulundukları ihanet çukurunda çırpınacak. Bunu iyi bilelim. Biz de ülkemizin ve milletimizin geleceği için çalışacak, gayret edeceğiz.

"Elinde silahı olan bedelini ödeyecektir"

Bunlar örgütüyle milletvekiliyle belediyeleri ile yaptıklarını adalete hesap verecekler. Biz de bölgeyi milletimizle ayağa kaldıracağız. Vatandaşımızla oturup bu meselenin çözümü için oturup gerekeni yapacağız. Sayın Başbakan bir açıklama yaptı Hakkâri ve Şırnak illerinin merkezleri taşınacak. Çünkü şehir yapılanmasına ne Hakkâri ne de Şırnak uygundu. Şırnak'ın asıl şehir merkezi Cizre'ydi tarihsel olarak. Atılacak bu adımla kentsel bir dönüşümle bu hale dönüşür artık önümüzde başka bir yol haritası yoktu. Elinde silahı olan ve destekleyen bu ihanetin bedelini ödeyecektir. Terör örgütü içindeki gençlere sesleniyorum gelin yol yakınken hatadan dönün. Biz sizleri mahkûm olarak değil ailenize milletimize hayırlı evlatlar olarak görmek istiyoruz. Yüzündeki kırmızı maskelerle değil alnınız açık olarak görmek istiyoruz. Elinize tutuşturulan silahlarla değil bilgisayarlarla görmek istiyoruz. Sevgili milletim bizim mücadelemiz Kürt kardeşlerimiz ile değil terör ve teröristlerledir.

"Bu namus ve şeref fukaraları"

Aslında söyleyene bakarak kesinlikle girmemem gerek mevzu var. Cevap vermediğimde kendisinin hakkı olduğunu düşünecek ve buna inanacak cahil ve ahlaksız olduğunu bildiğim için cevap vermem gerek. Bu bir değil iki değil beş değil on değil sabır sabır...

Kazandığım tazminatlar artarak devam ediyor. Kendisine karşılık veremeyeceği şekilde defalarca ifade ettim. Ama bazı insanlar var ki yüzüne tükürsen yağmur yağıyor sanır, bu da öyle pişkin bir tip. Hiçbir sözün kafi gelmediğini görüyoruz. Bu defa bana değil, hakim, savcı, YSK'yı hedef almış. Bu da serseri mayın gibi. Ne zaman, kime bulaşacağı belli olmuyor. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin adresini bilmeyenlere kaybedecek zamanım yok demiştim.

Bu zatın asıl karın ağrısını ortaya dökerim ama bu konuları konuşmaktan hicap duyarım. Türkiye'nin bu kadar sorunu varken bu namus ve şeref fukaraları için zaman harcamak bana zül geliyor. Teröristleri savunan bu değil mi? Hangi namus ve şereften bahsediyorsun. Bürokrat olmuş başına getirildiği kurumu batırmış. Nice vatandaşlarımız bunun SSK'nın başında olduğu dönemde hastane odalarında ne halde olduğunu bilmiyor muyuz? İlacımızı alamıyorduk. Hijyen diye bir olay söz konusu değildi. Hijyen bizimle bu ülkeyle tanıştı. Milletin geleceği için tek bir hayırlı sözü baki değil. Neresinden tutarsanız elinizde kalan bir zavallı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.