Hava Durumu

Joe Biden: 'PKK bir terör örgütüdür'

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, PKK'nın da Türkiye için DAEŞ kadar tehlikeli bir örgüt olduğunu belirterek, 'Sayın Başbakan geçmişte PKK ile barış elde etmeye çalıştı ama bu başarılı olmadı ve sizin karşınıza başka bir seçim de bırakmadı' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2016 17:10
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2016 17:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Joe Biden: 'PKK bir terör örgütüdür'

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, PKK'nın da Türkiye için DAEŞ kadar tehlikeli bir örgüt olduğunu belirterek, "PKK hiçbir şekilde barışa gönüllü değildir. Bu bir terör örgütüdür ve kabul edilmeyecek faaliyetlerde bulunmaktadır. Sayın Başbakan sizin hükümetini geçmişte PKK ile barış elde etmeye çalıştı ama bu başarılı olmadı ve sizin karşınıza başka bir seçim de bırakmadı" dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu ve ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Dolmabahçe'deki ikili görüşmelerinin ardından kameraların karşısına geçti. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Dolmabahçe'deki ikili görüşmelerinin ardından kameraların karşısına geçti.
Düzenlenen basın toplantısında konuşan ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, ABD'nin Türkiye ilişkilerini çok önemsediğini vurgulayarak, "Bu yüzden bir yanlış anlaşılmaya yer vermek istemiyoruz. Biz birbirimizle hemfikir olduğumuzda dakik olarak hemfikiriz. Sayın Başbakan ile DAEŞ, PKK, El Nusra konusunda hemfikiriz. Bunlar basitçe söylemek gerekirse terörist gruplardır. Türkiye'ye zarar veren kişilerin örgütlerin karşısındayız. Ben Türkiye halkına dünkü konuda bilgi vermek istiyorum. Sultanahmet Camii'ni ziyaret ettim. Olay yerini ziyaret ettim. Benimle gelen Amerikan basın mensupları benim hareketlerimi biliyorlar. Onlar beni kahraman gibi gösterdiler. Benim eşimle, torunumla Sultanahmet Camii ziyaretimi gösterip beni kahraman gibi gösterdiler. Bu benim için çok heyecanlandırıcı bir olaydı. Biz bu yakınlarda meydana gelen bombalama alanında karanfiller bıraktık. DEAŞ'ın hareketleri tasvip etmiyoruz. 10 Alman turisti öldürmelerini kınıyoruz. Biliyorum ki şimdiye kadar birçok Türk vatandaşı da terör mağduru olmuştur. Türkler ve aileleri ve yabancılar bu durumda sevdiklerini kaybetmişlerdir. Biz bu hareketlere mani olmak ve terör örgütlerini ortadan kaldırmak için işbirliği yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

"SINIRINIZDA AYRI BİR DEVLET KURMALARINA ENGEL OLACAĞIZ"
Türkiye ile ABD'nin ortak misyonunun DAEŞ'i ortadan kaldırmak olduğunu söyleyen Biden, "Bunda gayet kesiniz. Biz inanıyoruz ki planlarımız olgunlaşmıştır. Gittikçe daha fazla ilerleme kaydetmekteyiz. Eminim bu ilerleme gittikçe süratlenecek ve bizim bugünkü toplantımız ve sonraki işbirliğimiz sayesinde hareketlerimiz daha da ivme kazanacaktır. Sadece Avrupa ve sadece bölge değil Türkiye'de de biz DAEŞ'i yok etmek için işbirliği yapıyoruz. Türkiye bu alanda çok önemli adımlar atmıştır. Sınırlarının güvenliğini sağlama konusunda önemli adımlar atmıştır. Biz bundan sonra da DAEŞ ile mücadele için daha iyi işbirliği yapmak, istihbarat toplamak ve kampanyamızı daha da arttırmak, yerdeki yerel kuvvetleri desteklemek için faaliyetlere devam ediyoruz. Kaybedilen yerleri geri almak için bu yerel Sünni Arap kuvvetlerini daha da desteklemek, IŞİD Türk sınırlarına ulaşımın engellemek için faaliyetler konusunda konuştuk. Biz DAEŞ'in Suriye'deki ve sizin sınırlarınızdaki saldırılarını engellemekle konusunda şimdi ve DAEŞ'i yendikten sonra da faaliyetlerine devam edeceğiz. Sizin sınırlarınızda onların ayrı bir devlet kurmalarına engel olacağız. Suriye ile ilgili kötümser olmayalım sadece faaliyetlerimize devam edelim. Kerry şu anda Suudi Arabistan'da bu konu ile ilgili görüşmeler yapıyor. Davos'ta da bunu konuşuldu. Bir politik çözüm bulmak için uğraşıyoruz. Çünkü sadece askeri yollardan her şeyi halletmek mümkün değil' şeklinde konuştu.

"PKK KARŞINIZA BAŞKA BİR SEÇİM BIRAKMADI"
PKK'nın da Türkiye için DAEŞ kadar tehlikeli olduğunu söyleyen Biden, "Türkiye'nin karşı karış bulunduğu tek tehlike DAEŞ değil, PKK da eşit derecede tehlikeli. Topuma karşı tehlike teşkil etmektedir. PKK hiçbir şekilde barışa gönüllü değildir. Bu bir terör örgütüdür ve kabul edilmeyecek faaliyetlerde bulunmaktadır. Sayın Başbakan sizin hükümetini geçmişte PKK ile barış elde etmeye çalıştı ama bu başarılı olmadı ve sizin karşınıza başka bir seçim de bırakmadı. O yüzden de siz tabii ki bir politik çözüm yolunu teşvik edeceksiniz ama tabii ki halkınızı korumak için elinizden gelen bütün çabaları göstereceksin. Irak konusundaki katkılarınızı da takdirle konuşuyoruz. Biz Ankara ve Bağdat ile çalışmalarımıza devam edeceğiz. Diğer ilgili taraflarla birlikte Musul'u geri almak için çalışacağız. Musul bölgedeki herhangi bir ülkenin emrinde ve idaresinde olmayacak. Musul'u işgalden kurtarmamız gerekecek" ifadelerini kullandı.

"KIBRIS'TA BİR ÇÖZÜM YOLU BULUNMASINDA TÜRKİYE BÜYÜK BİR ROL OYNUYOR"
Açıklamalarında Kıbrıs müzakerelerinde Türkiye'nin gösterdiği tavra da değinen Biden, "Kıbrıs'ta devam eden bu çıkmazda çeşitli meseleler halletmek için gösterdiğiniz çabaları takdirle karşılıyorum ve inanıyorum ki Kırbıs'ta bir çözüm yolu bulunmasında Türkiye büyük bir rol oynuyor. Yıllarca anlaşmazlık devam etti ve Kıbrıs'taki müzakereler şimdi devam ettiriliyor. Bunun Avrupa'nın güvenliğine de katkısı olacak. Türkiye burada hem kritik, hem tarihi bir rol oynayacak. Azerbaycan'dan İsrail'e, Irak'a, Avrupa'ya kadar sizin büyük bir rol oynamanız için potansiyel vardır. Biz de bu pozisyonu kazanmanız için elimizden gelen desteği göstereceğiz. Hem Türk hem Amerikan halkı için önemli olan konularda gelişmeler elde ettik. Gelişmeler hem bizim tarihi dostluğumuz için önemlidir. Türkiye stratejik partnerimizdir ve Türkiye'nin her konudaki başarısı bizim için çok önemlidir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.