Hava Durumu

Yine olan çocuklara oldu! Terörden...

Van'ın Başkale ilçesindeki Eşmepınar Jandarma Karakoluna teröristlerce bomba yüklü araç ve uzun namlulu silahla düzenlenen saldırının ardından 275 öğrenci eğitime devam etmiyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2015 14:05
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2015 14:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Yine olan çocuklara oldu! Terörden...

Olayın yaşandığı tarihten bu yana Eşmepınar Ortaöğretim Okuluna taşımalı eğitim sistemi ile gelen Terazın, İkizdeğirmen, Evbakan, Uğurlu ve Ömerdağ mahallelerindeki 275 öğrenci, korktukları için eğitime ara verdi. 14 askerin yaralandığı saldırının ardından endişe duyan veliler, çocuklarını okula göndermiyor. Okullarına devam edemeyen öğrencilerden Müzeyyen Darılmaz ile Özcan Deli, okula gitmek istemediklerini belirterek, "Orada çatışma yaşandı, bombalar patladı. Korkuyoruz. Aklımız okumakta, ancak her an bir şey olacak korkusu yaşıyoruz. Okumayı seviyoruz, devam etmek istiyoruz. Yetkililerden yardım bekliyoruz. Daha önce 17 kilometre uzaklıktaki Yavuzlar Ortaöğretim Okulunda okuyorduk, orada tekrar okumak istiyoruz" dediler.

Öğrenci velileri ise, çatışmanın yaşandığı gece silah ve bomba seslerinden sabaha kadar uyuyamadıklarını belirterek, "Endişeliyiz, taşımalı eğitim sistemi ile çocuklarımızı Eşmepınar mahallesine gönderiyoruz. Orada öğrencilerimizin can güvenliği yok. Yolda bomba patlar diye korkuyoruz. Çocuklarımız da korkuyor, gitmek istemiyor" ifadelerini kullandı.

Başkale Kaymakamı Abdulselam Öztürk de, öğrenci velileriyle görüşerek, öğrencileri ilçenin Yavuzlar mahallesindeki okula gönderebileceklerini belirtti.

Başkale Milli Eğitim Müdürü Cengizhan Öztürk ise, öğrenci velileriyle görüştüğünü belirterek, "Muhtarlarla toplandık, ikna edemedik. Okul planlarımızı biz sene başında yapıyoruz. Başka okula öğrencileri taşısak mevcut öğrenci sayısı artar, yine de bu konuyla ilgili çalışmalarımız sürüyor" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.