Hava Durumu

PKK tükenmenin eşiğinde!

Silopi ve Cizre'de terör örgütü mensuplarına yönelik devam eden operasyonlar karşısında teröristlerin tükenmek üzere oldukları yaptıkları telsiz konuşmalarına yansıdı. Konuşmalarda teröristlere dışarıdan yardımın tamamen kesildiği, yardım alamadıkları takdirde daha fazla direnme güçlerinin ve başarı şanslarının kalmadığı yönünde görüşmeler yaptıkları tespit edildi.

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2016 14:26
Haber Güncellenme Tarihi: 09.01.2016 14:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
PKK tükenmenin eşiğinde!

Askeri kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Silopi ve Cizre'de güvenlik güçleri tarafından terör örgütü mensuplarına yönelik yapılan operasyonlarda, teröristlerin operasyonlarda verdikleri kayıplar ve bulundukları bölgelerden kaçma girişimlerinde oldukça zorlandıkları kendi aralarında yaptıkları telsiz konuşmalarına yansıdı.
Silopi'de durumun Dargeçit'teki gibi olumsuz olduğu ve teröristlerden 4-5 gündür haber alınamadığı, düzenlenen operasyonlarda verdikleri kayıpların yanı sıra bulundukları bölgelerden kaçma girişimlerinde oldukça zorlandıkları, güvenlik kuvvetlerinin çok kararlı oldukları, yağan yoğun kar ve yağmura rağmen bir dakika bile ara vermeden operasyona devam ettikleri, tükenmek üzere oldukları teröristlerin kendi aralarındaki telsiz konuşmalarına yansıdı.

Ayrıca, teröristlerin dışarıdan destek alamadıkları için yalnız kaldıkları ve sorumluluğun kendilerine bırakıldığı yönünde talimat aldıkları, bölgede silah, mühimmat, barikat ve el yapımı patlayıcıların (EYP) yüzde 80'inin güvenlik güçleri tarafından imha edilmesi teröristlerin telsiz konuşmalarında geçti. Cizre'de de durumun hava şartlarının kötü gitmesi, mahalle arası geçişler için kazılan tünellerin su ile dolması, korucuların da operasyona katkı vermesi ve basında çıkan yoğun haberlerden dolayı morallerinin bozuk olduğu öğrenilen teröristlerin dışarıdan hiç destek alamadıkları için yiyecek ve mühimmatlarının tükendiği, daha fazla dayanamayacakları tespit edildi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devam eden operasyonlar nedeniyle teröristlerin yiyecek erzaklarının kalmadığı, halkın tamamen askerin yanında yer aldığı ve halkın ihbarlarından dolayı yerlerinde barınamaz duruma geldikleri yine teröristlerin telsiz konuşmalarına yansırken, teröristlere dışarıdan yardımın tamamen kesildiği, yardım alamadıkları takdirde daha fazla direnme güçlerinin ve başarı şanslarının kalmadığı yönünde görüşmeler yaptıkları tespit edildi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.