Hava Durumu

Kuryeden insanlık dersi!

Okmeydanı'nda börekçide moto kuryelik yapan bir genç, yolda bulduğu ve içinde yaklaşık 30 bin lira değerinde ziynet eşya olan keseyi sahibine ulaştırdı.

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2016 16:25
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2016 16:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Kuryeden insanlık dersi!

Okmeydanı'nda bir börekçide moto kuryelik yapan Adem Dilek isimli genç, servise çıktığı sırada ara sokaklardan birinde yerde kahverengi bir kese fark etti. Keseyi yerden alarak içini açan Dilek, kesenin altın dolu olduğunu gördü. Dilek, içerisinde altın kemer, bileklik, yüzük, cumhuriyet altını gibi çok sayıda ziynet eşyasının olduğu kesenin sahibini bulmak için uzun süre uğraştı. Dilek, tekrar sipariş için aynı noktaya döndüğünde ağlayan bir kadın gördü. Dilek, kese kaybettiğini söyleyen kadına içinde neler olduğunu sordu. Kadının kesenin içindekileri sayması üzerine Dilek, keseyi kadına teslim etti.

"HARAM" DİYEREK 30 BİN LİRALIK ALTINI SAHİBİNE ULAŞTIRDI
Olayı anlatan Adem Dilek, "Motorla servise çıkarken yolda bir şey dikkatimi çekti kese şeklinde. Açtım baktım içinden altın çıktı. Yolda yürüyen bir kadın vardı, ondan düştü sandım, koştum peşinden yetiştim kadına. Üzerine baktı 'herhangi bir şey kaybetmedim' dedi. Bakkal vardı, ona söyledim 'değerli bir eşyasını kaybeden biri gelirse bana söyleyin yoksa ben karakola vereceğim' dedim. Tekrar sipariş için aynı noktaya döndüğümde ağlayan bir kadın gördüm. 'Neler vardı içinde' dedim, o da tarif etti. İçinde altın kemer, beşi bir yerde, bileklik, cumhuriyet altını, yüzükler vardı. Verdim kadın çok teşekkür etti. Tahminen 30 bin lira civarında vardır. Kadın çok korkmuştu, çok sevindi. Bizim de başımıza gelebilir, o yüzden ben verdim" şeklinde konuştu.

"BEN O PARAYI BELKİ 10 SENEDE KAZANIRIM"
Aylık bin 500 lira maaşla börekçide çalıştığını söyleyen Dilek, "Haram para olduğu için vermeyi tercih ettim. Helal yolla kazanmak benim için daha iyi. Bereketi olmaz haram paranın. Ben o parayı belki 10 senede kazanırım" dedi.
Altınları kaybolan kadının ise durumu kocasından sakladığı öğrenildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.