Hava Durumu

Erdoğan: Yalan söylüyorsun Putin!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'bize Bayırbucak'taki Türkmenlerden bahsedilmedi' diyen Rusya'nın yalan söylediğini belirterek, Putin'e bizzat söz konusu durumdan bahsetmiş olduğunu hatırlattı.

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2015 23:31
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2015 23:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Erdoğan: Yalan söylüyorsun Putin!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa'da katıldığı BTSO ödül töreninde değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından satır başları:

"Türkiye'nin büyümesinden güçlenmesinden rahatsız olanlar var. Bunun için içeride ve dışarıda her türlü engel çıkartılıyor.

Suriye'de diğer ülkelerine toprak bütünlüğüne önem veriyoruz.

"Geçtiğimiz 5 yıla yakın sürede, Suriye'de ölen bu 400 bin insan, acaba bunlardan kaç tanesi DEAŞ militanı? Soruyorum. Irak ve Suriye ordusundan ele geçirdiği silahlarla savaşan DEAŞ terör örgütünün yabancı savaşçı sayısı 10 bin. Hadi bunu biraz daha artıralım, 20 bin kişiden fazla değildir. Bu örgüte karşı operasyon yürüten dünyanın en modern silah sistemlerine sahip ülkelerin asker sayıları 4 milyonu buluyor. Ülkenin şu anda yüzde 85-90'ınında Eset'in hakimiyeti yok biliyor musunuz? Eset, şu anda Suriye'nin yüzde 14'üne hakim. Eset rejimine ilişmeyenler bu 10-20 bin kişi ile mücadele için 400 bin insanın ölümüne göz yumarak insanlık tarihinin en ağır suçlarından birini işliyorlar.

Bizzat söyledim
Suriye'deki soruna müdahil olan kaç ülkenin, Suriye'nin halkının geleceğini güvence altına alma derdi var?

Rusya, 'bize Türkmenler söylenmedi' diyor. Rusya yalan konuşuyor. Putin'e Bayırbucak'ta Türkmenler var diye bizzat söyledim.

Kaçak petrol giremez
Bizim petrol aldığımız yer belli. Rusya, İran, Azerbaycan, Kuzey Irak, Cezayir, Katar ve Nijerya. Bunların hepsi resmidir. Devlet olarak asla bu tür kaçak petrol giremez. Bizim haysiyetimiz var. Bugüne dek onurumuzla yaşadık.

İnsanımıza hizmet veren her yere, gözü dönmüş bir şekilde saldıran örgütün acziyeti ortaya çıkıyor.

Eren Erdem'e sessiz kalamam
Tüm siyasetçilere eşit mesafedeyim .Ama bu ülkeme iftira atan sözde siyasetçileri izleyeceğim anlamına gelmiyor. Milletvekili sıfatı taşıyan birinin, ülkeme iftira atmasına sessiz kalamam. İşte o hainin ta kendisidir. Ama'lı fakat'lı çark etmeler bu açık ihaneti ortadan kaldırmaz. Türkiye'ye karşı İran'ın yanında yer alırım diyor. Genel Başkan'dan bir şey duymuyoruz. Bunu siyaset zannedenler, bu ülkeye çok ciddi arar veriyor. Milletimiz bunlara gereken dersi her fırsatta veriyor. Bizim diyecek sözümüz kalmadı. Genel Başkan'ların acziyetlerinden duyduğumuz rahatsızlığı ifade etmek durumundayım."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.