Hava Durumu

NATO'dan Rusya'ya soğuk duş!

NATO Askeri Komite Başkanı Petr Pavel, Rusya'nın Suriye'de DAEŞ'ten daha çok muhalif güçleri vurduğunu bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2016 00:34
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2016 00:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
NATO'dan Rusya'ya soğuk duş!

NATO'ya üye ülkelerin genelkurmay başkanları Askeri Komite toplantısında bir araya geldi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın da katıldığı toplantıda, daha saldırgan Rusya ve diğer güvenlik tehlikeleriyle baş edebilmek için karar alma mekanizmasında değişiklik önerilmesi kararı alındı.

Düzenlenen basın toplantısında konuşan NATO Avrupa Müttefik Kuvvetleri Başkomutanı Amerikalı Orgeneral Philip Breedlove, 28 üyeli ittifakın, "askeri ve siyasi karar alma mekanizmasıyla ilgili olarak ince bir ayar yapılmasını dikkate aldığını", böylece geliştirmekte oldukları yeni kapasiteleri hızlıca bir araya getirebileceklerini söyledi.

Breedlove, "Gücümüzü, Arktik'ten Ortadoğu ve Kuzey Afrika'ya tüm zorluklara tepki vermede daha iyi bir pozisyona getirmek için hazırlık ve yanıt sorunları üzerinde çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

RUSYA'YA SUÇLAMA

NATO Askeri Komite Başkanı Petr Pavel ise her ülkenin genelkurmay başkanının önerilerini NATO büyükelçilerine vereceğini ve bunların 11 Şubat'ta gerçekleşecek NATO Savunma Bakanları Toplantısı öncesi değerlendirileceğini söyledi. Pavel, "Stratejik hedefimize odaklanmaya devam etmeliyiz. O da güvenlik sistemimizi, onu baltalamak isteyenlere karşı korumak" şeklinde konuştu.

Pavel, Rusya'nın Suriye'de terörle mücadeleye katkısının olup olmadığıyla ilgili bir soru üzerine Pavel, şunlar söyledi:

"Rusya'nın DAEŞ güçleri veya terörist ya da aşırıcı olarak görülen güçler yerine daha çok muhalifleri vurduğu çok iyi biliniyor. Bunun oranı da yüzde 70'e yüzde 30. Hatta bazı sayılar, Rusya'nın DAEŞ yerine muhalif güçleri vurduğu oranın çok daha yüksek olduğunu söylüyor. Bu anlamda, elbette eğer Rusya hava güçlerinin DAEŞ'i vurmasının oranı artırırlarsa etkili olabilir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.