Hava Durumu

Davutoğlu'ndan Rusya'ya net mesaj!

Başbakan Davutoğlu, Rusya'nın hava sahası ihlaline ilişkin olarak net bir şekilde uyarıda bulunarak, "Rusya'nın Suriye'ye yönelik niyetinin iyi olmadığı ortada. İhlalde de hem Rusça hem de İngilizce uyarılarda bulunuldu. Ama Rusya'nın bu tutumları menfaatlerine değildir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2016 21:18
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2016 21:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Davutoğlu'ndan Rusya'ya net mesaj!

Başbakan Ahmet Davutoğlu Suudi Arabistan'da önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan Davutoğlu'nun açıklamasından satır başları şöyle:

"Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki çalışmaların devam etmesi yönünde karar aldık. Önümüzdeki aylarda Dışişleri Bakanları da önemli ziyaretlerde bulunacak. Görüşmeler devam edecek. Teröre karşı işbirliği anlamında dünyanın her yerinde atılacak adımları destekleriz. Özellikle DAEŞ'in çıkardığı yanlış İslam algısına karşı ortak çalışmalarımız olacak. İki ülke arasında eskiden beri süren askeri işbirliği söz konusudur. Bu ilişkiler devam edecektir.

İki dilde uyardık

Yaşanan gelişmeden bilgilendirildik. Takip edildiği gibi gerekli girişimlerde bulunuldu. Rus Büyükelçisi'ne gerekli uyarıda bulunduk. NATO'ya bu konu aktarıldı. Herhangi bir yerde hava sahası ihlalini gizlemek mümkün değil, Rusya'nın bunu örtmesi mümkün değil.

Dün bu çerçevede kısa süreli bir ihlal söz konusu olmuştur. Bu ihlal, hem bizim hem de NATO radarlarınca tespit edilmiş bir husustur. Türkiye, hava sahasını koruma konusunda da gerekli hassasiyeti her zaman gösterir. Rusya'nın Suriye'ye yönelik niyetinin iyi olmadığını gösteren bir durumdur. Türkmen Dağı'na ve muhaliflere saldırıyor.

Rusya'yı bir kez daha uyarıyoruz. Bu tutumlar Rusya'nın menfaatine değildir. Sınır boyunca gerekli tedbirler alınmıştır. Rus uçağı, Rusça ve İngilizce uyarıldı. 'Dil bilmiyoruz' argümanı da artık doğru değil. BM'nin aldığı kararlar çerçevesinde sivillere zarar vermek yerine çaba göstermek zorundadır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.