Hava Durumu

Su şişesini düşürdü,hayata tutundu

Su şişesini birkaç kez elinden düşürünce kontrol amaçlı hastaneye başvuran 44 yaşındaki kadının beynine giden ana damarlarından biri yüzde 99 tıkalı çıktı

Haber Giriş Tarihi: 02.02.2016 11:18
Haber Güncellenme Tarihi: 02.02.2016 11:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Su şişesini düşürdü,hayata tutundu

Mersin Tarsus'ta yaşayan 44 yaşındaki 2 çocuk annesi Songül Kent, evde su şişesini tutamayıp yere düşürünce sağlığında bir sorun olduğunu düşündü. Sol kolunda ve ayağında da hafif bir uyuşukluk hisseden Kent, Nöroloji Uzmanı Dr. Özgür Ünal'a başvurdu. Yapılan tetkiklerde ise beyni besleyen, sağ taraftaki ana damarda tıkanma belirlendi. 

'VÜCUDUMU DİNLEDİM' 

Bunun üzerine Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Kerem Yay tarafından ameliyata alınan Songül Kent'in şah damarından toplam uzunlukları 6 santimetreyi bulan 10 gramlık pıhtı çıkarıldı. 1.5 saat süren ameliyat sırasında, Songül Kent'in beynine 17 dakika kan gitmedi. Zorlu ameliyatın ardından 4 gün kontrol altında tutulan hasta taburcu edildi. Büyük bir tehlike atlatan Songül Kent, hastalık hastası olmadığını ancak sağlığı konusunda her zaman duyarlı davrandığını söyleyerek, "Su şişesini birkaç kez düşürünce vücudumu dinledim. Uyuşma ve güçsüzlük hissedince hemen hastaneye gittim" dedi. Op. Dr. Kerem Yay, "Bu büyüklükteki pıhtıya çok nadiren rastlanır. Hele bu yaşta olması, 'milyonda bir' diyebileceğimiz kadar nadir görülen bir durum. Şah damarı yüzde 99 tıkanmıştı. Hastamız duyarlı davranıp gelmeseydi, büyük ihtimalle bir süre sonra felç geçirecek ve yatalak kalacaktı" dedi. Dr. Özgür Ünal da "Vücudun herhangi bir yerinde uyuşma ve güçsüzlük hissedilmesi halinde hastaneye başvurmak gerekiyor. Özellikle ani başlayan ve vücudun bir tarafını tutan uyuşma ve güçsüzlük, felç belirtisi olabilir" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.