Hava Durumu

Mülteciler ölümden döndü

Ayvacık sahillerinden Yunanistan'a gitmek üzere denize açılan 51 kaçak göçmenin bulunduğu bot arızalandı. Su alan bottaki kaçak göçmenler, Sahil Güvenliği arayıp yardım istedi.

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2015 13:19
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2015 13:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Mülteciler ölümden döndü

Çanakkale'nin Ayvacık sahilinden gece saatlerinde Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmek için denize açılan içinde 51 kaçak göçmen, bindikleri şişme botun motoru arıza yapınca iki mil açıkta mahsur kaldı. Uzun süre motoru çalıştırmak için uğraşan kaçakların botu dalgalar nedeniyle su almaya başladı. Batma tehlikesi ile karşı karşıya kalan kaçak göçmenler ALO 158'i telefonla arayarak yardım istedi. Küçükkuyu'dan hareket eden TCSG 12 botu kaçaklara Kadırga Burnu mevkiinin 2 mil açığında ulaştı.

7 KİŞİLİK TİBETLİ AİLE DE KURTARILANLAR ARASINDAYDI
İran, Afgan, Burma ve Tibetlilerden oluşan 51 kişilik kaçak göçmen grubu bota alınıp Küçükkuyu'ya getirildi. Soğuktan titreyen kaçaklara önce giysi, ardından yiyecek ve içecek verildi. İranlı kaçaklardan biri, "Motor bozuldu. ALO 158'i aradık gelip bizi kurtardılar. Çok teşekkür ederiz" dedi.
Çanakkale'de insan kaçakçılığı ile mücadele eden Sahil Güvenlik ve Jandarma ekipleri, şişme botta ilk defa 7 kişilik bir Tibetli aileye rastladı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.