Hava Durumu

Başkana silahlı saldırıda şok gelişme!

Kestel Belediye Başkanı Yener Acar'ı 16 Ekim günü ayağından vuran Çağdaş Yıldız, hakim karşısına çıktı. Yıldız, başkanı kendisini tahrik etmesi üzerine vurduğunu ileri sürdü. Duruşmaya tekerlekli sandalyeyle gelen Acar ise, "Kendisini ve ailesini yakından tanırım. Sanığı tahrik etmedim. Şikayetçiyim" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 17.12.2015 15:06
Haber Güncellenme Tarihi: 17.12.2015 15:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Başkana silahlı saldırıda şok gelişme!

Bursa 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde kasten yaralama suçundan 3 ile 8 yıl hapis talebiyle yargılanan iki çocuk babası Çağdaş Yıldız'ın (32) yargılanmasına başlandı. Olay günü başkan Yener Acar'ın (56) makamına görüşmek için girdiğini ifade eden Yıldız, "Özel görüşmek istedim. İçeride bulunan özel kalem personelini dışarıya çıkarttı. Kapıyı kapattım. 'İhaleleri neden tanıdıklarına veriyorsun' dedim. 'Aleviler bana oy mu verdi ki iş istiyorsun' deyince tahrik oldum. Oturduğum yerden kalkıp bacaklarına bir el ateş ettim. Daha sonra silahıma bırakıp, odaya girenlerden polis çağırmasını istedim" şeklinde kendini savundu.

Olay günü Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Bursa programı olduğu için işleri erken bitirip mitinge katılmayı planladığını belirten Belediye Başkanı Yener Acar ise, "Arkadaşlar Çağdaş Yıldız'ın geldiğini söyleyince, ailece görüştüğümüz için bir sıkıntı olmadığından dolayı içeri alınmasını istedim. Karşıma oturturdum. Özel görüşmek isteyince, imza için gelen personeli dışarı çıkarttım. Çağdaş da kapıyı kapattı. Masamda otururken, kendisinden tereddüt etmediğim için çalışıyordum.
 
Belinden silahını çıkarıp bacaklarıma doğru ateş etti. 'Bütün ihaleleri tanıdıklarına veriyorsunuz' dedi. O arada iki elimle bacağımı tutuyordum. Ben 12 yıldır belediye başkanıyım. Kozmopolit bir ilçeyiz. Sanık, mezhepler konularına girerek, ilçenin gelecekteki yerini değiştirmeye çalışıyor. Bunları kabul etmiyorum. İlk defa benim dönemimde ilçemize cem evi yapıldı. Ayrıca bakım ve onarımı da belediyemiz tarafından yapılmaktadır. İki ay daha az ceza almak için, ilçede mezhep ihtilafı varmış gibi göstermesin. Böyle bir şey söz konusu değil. Şikayetçiyim. İki aydır sağlık sıkıntılarım devam ediyor. Ayağımın üzerine basamıyorum. Bu bana yapılan bir komplodur" dedi.
 
Şahit olarak dinlenen Özel Kalem Müdürü Rıfat Amil, personel Yusuf Akgün, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Doğru ise, olayın kısa sürede meydana geldiğini söyledi. Mahkeme, sanık Çağdaş Yıldız'ın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.