Hava Durumu

Ölmeden önce tek bir isteği var..

Kastamonu'da bıçak ustası, yaklaşık 30 yıldır dişleri olmadığı için çorba ile besleniyor. Bıçak ustası, şimdiye kadar 100 kez diş taktırmasına ve bu ameliyatlara 300 bin TL'ye yakın para harcamasına rağmen henüz dişlerine kavuşamadı.

Haber Giriş Tarihi: 15.02.2016 11:13
Haber Güncellenme Tarihi: 15.02.2016 11:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Ölmeden önce tek bir isteği var..

Kastamonu'nun Hepkebirler Mahallesi Çilingir Sokak üzerinde bıçakçılık yaparak geçimini sağlayan Bıçak Ustası Ahmet Cüroğlu, yaklaşık 30 yıldır dişleri olmadığı için çorba ile besleniyor. Şimdiye kadar 100'den fazla diş taktırmak için ameliyat olan Ahmet Cüroğlu, bu ameliyatlara da 300 bin TL'den fazla para harcadı. Diş ağrısından duramayan Cüroğlu, bu yüzden intiharı bile düşündüğünü ve artık dişlerine kavuşmak istediğini söyledi.

Yaklaşık 30 yıldır çorba ile beklendiğini söyleyen Bıçak Ustası Ahmet Cüroğlu, "İnsanın ister istemez canı her şeyi çekiyor. Diş olmayınca her yemeği yeme şansınız olmuyor. Ama istediğiniz yemeği yiyemediğiniz zaman üzülüyorsunuz. Ben 30-35 yıldır bu çorbaya talim ediyorum. Bu yüzden bu teknolojide bu dişlerimi yapacak bir babayiğit arıyorum" dedi. 

"100 TAKIM DİŞ YAPTIRDIM, 300 BİN TL PARA HARCADIM AMA YİNEDE OLMADI" 
30-35 yıl önce ana dişleri çekilince ağzına bir daha diş uymadığını belirten Cüroğlu, "Burada dişlerimi yaptırmaya başladık fakat burada olmayınca doğru Ankara'ya gittim. Hacettepe Üniversitesinden çivi çaktılar ve ardından diş yaptılar iki sefer fakat olmadı. Buradan Gazi Üniversitesine geldik ve tekrar diş için doktor aradık. Burada da birkaç kez diş yaptırdım fakat sonuç alamadım. Daha sonra birkaç yere daha gittim ve diş yaptırdım fakat yine olmadı. Bir süre sonra diş yerlerimde ağrılar başladı. Özel bir kliniğe gittim, burada çivileri fuzuli yere çektiler. Ondan sonra kemik oluşturmaya kalktılar. Kafes koyacaklardı. Tam 12 bin TL para harcadım. Defalarca ameliyat oldum yine de ağrı dinmeyince özel klinikte bizi başka bir yere gönderdi. Özel klinikten Ankara Üniversitesine geldik, burada tekrar üç sefer daha diş yapıldı yine olmadı. Şimdiye kadar en az 100 takım diş yapıldı, 250-300 bin TL'de para harcadım. Dişlerde ve etlerde hiçbir sorun yoktu, sinirlerde alındı. Bir süre sonra çene eklem bozukluğu teşhisi konuldu. Bana şuanda her gittiğim yerde diş yapalım düzelir diyorlar, bende yaşadıklarımı anlatıyorum. Şimdiye kadar 100 takım diş yapıldı ama olmadı diyorum. Ama bana inanmıyorlar, mümkün değil dediler. O, ben yapınca olur, o diğerinin yaptığını beğenmedi, ben yapayım olur dedi. Böyle devam edince sinirler tekrar yüzeye çıktı. Ankara Üniversitesine gidip tekrar ameliyat oldum ve şuanda ağrım yok ama diş kullanma şansımda yok. Ben, bu teknolojide bunun nedeninin bulunmasını istiyorum. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan, özellikle Sayın Sağlık Bakanımızdan beni bu sıkıntıdan kurtarmalarını çok çok rica ediyorum" diye konuştu. 

"DİŞLERİMİN AĞRISINDAN DOLAYI İNTİHARI BİLE DÜŞÜNDÜM" 
Dişlerinin ağrısından dolayı intiharı bile düşündüğünü ifade eden Cüroğlu, "Ben, bu memlekete şimdiye kadar bir hizmet verdim. Seve seve zanaatımı yapıyorum, her derdin bir dermanı varken benim derdime derman bulunmadı. Hastanelerimiz süper, hastanelerimizde son teknoloji var, fakat iki hocamız bir araya gelip bana bir diş yapamadılar. Benim dişlerime bir çözüm bulunamadı. Çektiğim sıkıntılarımı kelimelerle ifade etmem mümkün değil. Ben, intiharı dahi düşündüm dişlerimin ağrısı dinmeyince... Şuanda ağrım yok ama çenem bir sağı bir sola kayıp duruyor" şeklinde konuştu.
Yıllardır doktora gittiğini fakat bir sonuç alamadığı için artık güveninin kalmadığını aktaran Cüroğlu, "Benim gözüm yıllardır diş yapa yapa korktu. Güvenim sarsıldı. Garibanın bir yerde yeri yok, o yüzden kimseye güvenmiyorum" ifadelerini kullandı. 

"30 YILDIR ÇORBA İLE BESLENİYORUM" 
30 yıldır çorba ile beslendiğini vurgulayan Bıçak Ustası Cüroğlu, şöyle konuştu: "Artık dişsizliğe razıyım, kabul ettim ama artık kulağımın olduğu bölgeden çenem kasılıyor, sağa sola kayıp duruyor. Beyinden geldiğini söyleyen doktorlarda oldu. Gitmediğim doktor gitmediğim hastane kalmadı ama derdime bir çare bulamadım" 

"İNSANIN CANI, HER TÜRLÜ YEMEKTEN ÇEKİYOR AMA YİYEMİYORSUN" 
Dişleri olmadığı için düzgün beslenemediğini ve bu yüzden sağlık sorunları yaşadığını anlatan Cüroğlu, şunları kaydetti: "Özellikle Sayın Sağlık Bakanımızdan rica ediyorum, benimle özel ilgilenirse çok sevinirim. Çünkü artık teknoloji çok gelişti, üniversitelerin durumlarını artık biliyoruz, hastanelerimiz çok güzel ama hocalarımızın bir olup çözüm üretmemesinden çok çok endişeliyim"
Ağzına diş yapılması durumunda dünyaya yeniden gelmiş gibi olacağını söyleyen Cüroğlu, şöyle devam etti: "Eğer bana diş yaparlarsa ben dünyaya yeniden gelmiş olacağım, diş demek benim için yeni bir hayat demek. Çünkü kuru bir yemek yiyemezsin, sert bir şey yiyemezsin, diş etlerinle bir şey çiğneyemezsin, insanın artık canı her şey istiyor. Geceleri insanın uykusu haram oluyor, artık doktora gitmekten korkuyorum. Çünkü doktorlara güvenim kalmadı. Ama doktorlara güvenmek zorunda kalıyorsun, ne yaptıysam yıllardır dişlerimle ilgili bir çözüm bulamadım. Her gün gözyaşı döküyorum, belki bugün Allah tarafından bir çare bulunur belki bir yerden bir umut doğar diye düşünüyorum. Allah'a her gün dua ediyorum"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.