Hava Durumu

Araba fiyatına pul

Dede yadigarı pulları toplayan Volkan Yaşar Berber, Kağıthane'de açtığı pul koleksiyonu sergisi ile araba fiyatına eşi benzeri olmayan pulları meraklıların beğenisine sundu.

Haber Giriş Tarihi: 17.02.2016 10:42
Haber Güncellenme Tarihi: 17.02.2016 10:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Araba fiyatına pul

Koleksiyoner Volkan Yaşar Berber, birbirinden değerli pulları toplayarak Kağıthane Belediyesi'nin ev sahipliğinde vatandaşlarla buluşturdu. Dedesinin pul koleksiyonu merakından etkilenen Berber, çocukluğundan beri pulları biriktirmeye başladı Zamanında bir sakız parasına aldığı pulların değeri şimdi bir araba alabilecek fiyata yükseldiler. Sergide Osmanlı Dönemi başta olmak üzere Filistin, Suriye, Irak, Sudi Arabistan, Libya, Mısır, İran, Umman, Ürdün, Lübnan, Yemen, Almanya, Belçika, Yunanistan, İngiltere, Fransa, Rusya'ya ait 1862-2016 tarihleri arasında basılan binden fazla pul bulunmakta. Bu pullar arasında en değerlisi Osmanlı döneminde yalnızca 1 defaya mahsus olarak bastırılan 36 bin Türk Lirası değerinde pul seti oldu.

Sergide ziyaretçilere açılan pulların toplam değeriyse 350 bin Türk Lirası'nı geçiyor. Sergide ayrıca en çok dikkat çeken 32. Osmanlı padişahı ve 111. İslam halifesi olan Abdülaziz Hanın Devlet-i Aliye içeresine ay yıldız motifli pulları oldu. Bu iki pulla biçilen değer toplam 11 bin Türk Lirası. 1862 yılından bugüne gelen pulların üzerindeki sanatsal el yazması figürler görenlerin ilgisini çekiyor.

"15 BİNİ AŞKIN PULUM VAR"

Dedesinin teşvikleri ile pul koleksiyonculuğuna başladığını ifade eden Volkan Yaşar Berber, "Son 26 senedir dedemin koleksiyonlarının üstüne bir şeyler katıp koleksiyonculuğu kendime borç bildim. Kaybolmaya yüz tutmuş değerlerimizi sahiplendirme ve insanlarımızı bilinçlendirmek için bu işi yapıyorum. Yastık altındaki farkında olmadığımız kıymetin gün ışığına çıkartılabilmesi için bu işi kendime borç bildim. Şu ana kadar 15 bini aşkın pulum var. 1862'den 2016'ya kadar tüm dönemi kapsayan bir pul koleksiyonum var. Bunların arasında seri olarak en pahalısı 1876 yılından olan serimizdir. 1862'yılında 32. Osmanlı padişahı ve 111. İslam halifesi olan Abdülaziz Hanın Devlet-i Aliye içeresine ay yıldız yerleştirilmiş olan pullarımızdır. Bu 36 bin Türk Lirası olan pul serisine koleksiyoncularımızın destekleriyle ulaştım" şeklinde ifadeler kullandı.
Pullara verilen fiyatlar koleksiyoncuların inisiyatifinde olmadığını söyleyen Berber, "Bu fiyatlar Filateli Derneği'nin oluşturduğu heyetin incelemesi ile verdiği fiyatlardır. Fiyatlar derneğin internet sitesinden girilip pulların özelliklerine bakılarak teyit ettirilebilir" dedi.

Pul koleksiyonlarından oluşan sergi 21 Şubat Pazar gününe kadar ziyarete edilebilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.