Hava Durumu

Yıldırım Belediyesi'nden çalışanlarına büyük müjde!

Göreve geldiğinde Bem-Bir-Sen ile yaptığı sözleşmeyle memur çalışanların sosyal denge haklarını tavan ücretten düzenleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, önümüzdeki 3 yıl için de sendikayla aynı kararı aldı. 

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2016 16:22
Haber Güncellenme Tarihi: 09.01.2016 16:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Yıldırım Belediyesi'nden çalışanlarına büyük müjde!

İmza törenine Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'nin yanı sıra BEM-BİR-SEN Bursa Şube Başkanı Ali Alan, Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Polat, BEM-BİR-SEN Temsilcileri Ender Gül ve Kemal Kocaosmanoğlu ile MEMUR-SEN il eski temsilcisi Numan Şeker katıldı. Çalışanların haklarını korumaya ve hak ettiklerinin karşılığını vermeye özen gösterdiklerini söyleyen Edebali, "Mesai arkadaşlarımızın haklarını korumak ve refah seviyelerini yükseltmek adına imzaladığımız ve 3 yıl geçerliliği olan 'Sosyal Denge Sözleşmesi' başta çalışanlarımız olmak üzere herkese hayırlı olsun" diye konuştu.

Yıldırım Belediyesi'nde çalışan 390 memur ve sözleşmeli personelin tavan ücret üzerinden zam aldığını, sosyal haklarının iyileştirildiğini ifade eden Edebali, "İmzaladığımız sözleşme neticesinde tüm çalışanlarımızın aylıklarına eşit miktarda tavan ücret üzerinden net 741 lira iyileştirme zammı yapmış olduk" şeklinde konuştu. Yönetim anlayışlarının çalışanlarının haklarını her zaman korumak olduğunu vurgulayan Edebali, "Yıldırım'ın 'İdeal Şehir' olması hedefini Yıldırım Belediyesi olarak tüm ekibimizle birlikte gerçekleştireceğiz. Bundan sonraki süreçte de sendikal hakların daha da artırılarak personelimizin refahını ön planda tutacağız" diye konuştu.
Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası Bursa Şubesi Başkanı Ali Alan ise Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'nin çalışanlarının haklarını korumasını memnuniyetle takip ettiklerini belirterek, "Başkanımız kanunun vermiş olduğu taban ücreti imzalayabilirdi. Ne var ki başkanımız hiç bir kısıtlamaya gitmeyerek geçtiğimiz yıl olduğu gibi önümüzdeki 3 yıl için de tavan ücret ve sosyal hakları vermeyi uygun gördü. Çalışma haklarımızın bu yönde devam etmesi, işmotivasyonu açısından moral olacaktır. Çalışanın hakkını koruyan, Yıldırım'ın kalkınmasına katkı sunan Başkan İsmail Hakkı Edebali'ye sendikamız ve üyelerimiz adına teşekkür ediyorum" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.