Hava Durumu

Rusya'ya bir büyük darbe daha!

Rusya'nın, Batı'nın yaptırımları nedeniyle Çinli bankalarla olan işbirliği de sekteye uğradı. ABD'li bankalarla ortaklık ilişkisi olan Çinli bankaların da Rusya bankalarına kredi musluklarını kapatmaya başladıkları belirtiliyor.

Haber Giriş Tarihi: 11.02.2016 17:10
Haber Güncellenme Tarihi: 11.02.2016 17:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Rusya'ya bir büyük darbe daha!

Kommersant gazetesinin görüştüğü Rusya- ASEAN İş Konseyi Müdürü Viktor Tarusin, ExIm Bank ve China Development Bank dışındaki Çinli bankaların Batı'nın yaptırımları nedeniyle Rusya ile olan işbirliklerini askıya aldıkları bilgisini verdi. Gazetenin görüşlerine başvurduğu uzmanlar, Rusya ile Çin'in ortak projeler geliştirmesinin önünki başlıca engeller olarak mantelite farklılığı ile Çin tarafının ipleri elinde tutma arzusu olduğunu savundu.

En+ adlı şirketin Genel Müdürü Maksim Sokov, "Bu insanlarla (Çinliler) belli miktarda çay içip, birçok saygı ifadesinde bulunmalısın. Bunun ardından her şey oldukça hızlı ilerliyor" şeklinde örnek verdi. Çin, 2015 yılında Rusya ekonomisine 794 milyon dolar yatırımda bulundu. Bu rakam ülkenin yurt dışı yatırımlarının yüzde 0,7'sini oluşturuyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.