Hava Durumu

Patlamada ölenlerin kimlikleri belli oldu

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, İstanbul'daki saldırıda hayatını kaybeden 10 kişiden birçoğunun yabancı uyruklu olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2016 15:59
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2016 15:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Patlamada ölenlerin kimlikleri belli oldu

İstanbul'daki saldırıda ölen 10 kişinin büyük bir bölümünün yabancı uyruklu olduğu açıklandı.

Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen güvenlik zirvesi sonrası, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı efkan Ala ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu kameralar karşısına geçti.

Son bilgileri veren Kurtulmuş, saldırıda hayatını kaybeden 10 kişiden büyük bir bölümünün yabancı uyruklu olduğunu ve yaralılardan 2'sini durumunun ağır olduğunu söyledi.

"Parçalanmış bir cesedin de canlı bombaya ait olduğu tespit edilmiştir" diyen Kurtulmuş, "İlgili birimlerin yaptığı çok titiz çalışmalar sonucu, canlı bombanın da 1988 doğumlu Suriye uyruklu birisi olduğu tespit edilmiş ve ilgili bağlantılarının araştırılmasına da başlanmıştır" dedi.

Kurtulmuş'un açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"20 Temmuz'dan bu yana Türkiye sistematki bir şekilde terör saldırıları altındadır. İlgili birimlerimizin çok hassas bir çalışma yürütüyor. Olayların ortaya çıkmadan önce önlenmesi için bütün önlemlerimizi alacağız.

Uluslararası camianın bugün yapılan terör saldırısına karşı, Türkiye ile dayanışma içinde olduklarına ilişkin seslerini yükseltmesini bekliyoruz. Dostlarımızı yanımızda görmek ve teröre karşı mücadelede gücümüzün artmasını istiyoruz.

Terörün sınırı yok. Çok ciddi bir uluslararası alanda dayanışma içinde olmak zorundayız. Terörün dini ve mezhebi olmaz. İyi kötü terörist olmaz. Hepsinin insalık düşmanı olduğunun altını çizmek istiyoruz.

Bu saldırı 5 yıl devam eden Suriye'deki iç savaşın yansıması olduğunu tahmin ediyoruz." 

YARALILAR ARASINDA ALMANYA, NORVEÇ VE PERU'DAN TURİSTLER VAR

Sultanahmet'teki patlamada yaralanıp hastanelere götürülen yabancı ülke vatandaşı sayısının 11 olduğu belirlendi. Yetkililerden alınan bilgiye göre yaralı turistlerin vatandaşı olduğu ülkeler ve tedavi gördükleri hastaneler şöyle.

Samatya Hastanesi : 2 yaralı Almanya, 1 yaralı Peru
Cerrahpaşa Hastanesi: 3 yaralı Almanya
Çapa Hastanesi: 3 yaralı Almanya

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.