Hava Durumu

Kar soğuğunda eğitim gördüler

Atik Sosyal Gelişim Gençlik Spor Ve İzcilik Kulübü 60 öğrencisine İstanbul'un Başakşehir ilçesi Şamlar Köyü'nde eğitim verdi.

Haber Giriş Tarihi: 29.01.2016 16:54
Haber Güncellenme Tarihi: 29.01.2016 16:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Kar soğuğunda eğitim gördüler

Atik Sosyal Gelişim Gençlik Spor Ve İzcilik Kulübü 60 izcisiyle birlikte bu sene İstanbul'da kış kampı gerçekleştirdi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İzcilerin liderleri Vural İslam, bu sene İstanbul'da ki izcilik kulüpleri içerisinde kış kampı gerçekleştiren tek kulüp olduklarını belirterek "Yaşları 9 ile 14 arası değişen çocuklarla eğlence ve eğitim dolu bir organizasyona imza attık. Akif Karaosmanoğlu, Ömer Erdoğan aracılığıyla eğitim verilen çocuklar soğuk hava şartları ile mücadele etmenin yanında flyfox, doğa yürüyüşü, teknik iz bulma, kayak, tırmanma ve engelli parkur gibi eğlence ve eğitim dolu faaliyetlere katıldılar" dedi.

Çocuklara düğüm atma çeşitleri, ateş yakma, doğa hayatında lazım olabilecek çeşitli aletlerin kullanımı hakkında eğitimler verildiğine dikkat çeken İslam, "Çoğu yaşıtları gibi yarıyıl tatilini bilgisayar başında veya evlerine kapalı olarak geçirmek yerine, zorlu kış şartlarına rağmen doğa ile iç içe olmayı tercih eden çocuklar izcilik ile ilgili de bilgilerin yanı sıra düğüm atma çeşitleri, ateş yakma, doğa hayatında lazım olabilecek çeşitli aletlerin kullanımını öğrenmenin yanı sıra manevi eğitimleri ile ilgili değerler eğitimi olarak adab-ı muaşeret kurallarına ilişkin bilgileri de soba ile ısınan aynı zamanda Ufka Yolculuk Hadis yarışmasına da hazırlanan çocuklar Hadis-i Şerif okumaları yaptılar" şeklinde konuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.