Hava Durumu

Wi-Fi alerjisi onu canından etti

İngiltere'de yaşanan olayda 15 yaşındaki Jenny Fry, Wi-Fi'a alerjisi olduğu gerekçesiyle hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2015 17:12
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2015 17:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Wi-Fi alerjisi onu canından etti

15 yaşında olan Jenny Fry, ailesinin iddialarına göre EHS (Electro-hypersensitivity / elektromanyetiğe aşırı duyarlılıksendromuna sahipti. Ailesinin açıklamalarına göre Jenny'nin bu sendromu ilk olarak 2012 yılında ortaya çıkmış. Annesi, Jenny'nin bu yıldan itibaren yorgunluk, baş ağrısı ve mesane problemleriyle karşılaştığını söyledi. Kızının bu hastalığından ötürü evdeki kablosuz modemi kaldırdıklarını söyleyen Debra Fry (Jenny'nin annesi), okuldaki ve çevredeki kablosuz ağların yaygın olmasından dolayı Jenny'nin hastalığının artarak devam ettiğini belirtti.

Daha önce okul yönetimiyle konuştuğunu ve Wi-Fi'ın kullanım alanın kısıtlanmasını talep ettiğini söyleyen Debra Fry, okul yönetiminden olumsuz bir tepki aldığını belirtti. Okul Müdürü Simon Duffy ise Jenny'nin sağlığının herkesin sağlığı kadar önemli olduğunu fakat okuldaki Wi-Fi sisteminin etkin bir şekilde çalışması için yüksek ücretler ödendiğini, ayrıca ekipmanların yönetmeliğe tamamen uygun olmasından dolayı yapabilecekleri çok fazla bir şeyin olmadığını belirtti.

Debra Fry, EHS konusuna vurgu yapmak amacıyla bir kampanya düzenledi. Teknolojiye kesinlikle karşı olmadığını belirten Jenny'nin annesi, bazı çocukların Wi-Fi'a duyarlı olduğunu ve 'tek isteğim, okulların bu konuda daha dikkatli olması' dedi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.