Hava Durumu

Efkan Ala'dan saldırıyla alakalı şok açıklama!

İçişleri bakanı Efkan Ala Alman mevkidaşıyla Sultanahmet patlamasıyla ilgili açıklama yapıyor. Bakan Ala, Sultanahmet saldırısı sonrası yapılan operasyonda 1 kişinin gözaltına alındığını belirtti. Alman Bakan ise, Türkiye'ye yapılacak ziyaretlerin iptal edilmemesi gerektiğini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2016 12:34
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2016 12:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Efkan Ala'dan saldırıyla alakalı şok açıklama!

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere ile Sultanahmet saldırısı sonrası bir araya geldi. Bakan Efkan Ala, Sultanahmet saldırısı sonrası operasyon yapıldığını ve bu operasyonda 1 kişinin gözaltına alındığını ifade etti. İşte Bakan Ala'nın konuşmasından satır başları:

"Almanya İçişleri Bakanı ile görüştük, taziyeleri ilettik. Alman yaralıları ziyaret ettim. Teröre karşı etkili işbirliğimizin göstergesidir bu. Saldırıda 10 kişi hayatını kaybetmiştir. 1 de canlı bomba ölmüştür. Hastanede şuan 11 yaralı var, ilk etapta yaralı sayısı 17 idi 1'i hastanede vefat etti, diğerleri de taburcu oldu. 11 kişiden 9'u Alman, 1'i Perulu,1'i Norveçli.

Küresel terör nedeniyle ülkeler işbirliği yapmalıdır. Türkiye bu konuda çok ciddi bir çalışma içerisindedir. Bir yandan Suriye'de ortaya çıkan terör örgütleriyle mücadele ederken, diğer taraftan da PKK ile etkili mücadelesini yürütmektedir. Bu konuda da Almanya'nın yakın işbirliği için teşekkür ediyorum. Radikal terör örgütleri ve DAEŞ'le mücadele kapsamında 3 binden fazla kişi gözaltına alınmış, 800'u tutuklanmıştır. Çok büyük bir rakamı yabancı uyrukludur. Diğer ülkelerde çok ciddi tedbirleri almalı ve işbirliği içerisinde olmalıdır. 

Yapılan operasyonlar sonucu dün akşam bir kişi gözaltına alınmıştır. Soruşturma çok yönlü olarak devam etmektedir. Her türlü bilgiyi Almanya ile paylaşıcaz. Bu saldırı insanlığa yapılmıştır, misafirlerimize yapılmıştır. Önümüzdeki hafta biz de Almanya'yı ziyaret edeceğiz. Türkiye'deki bütün turistler ve vatandaşlarımız aldığımız tedbirlerler rahatlıkla kendi günlük hayatlarını davem ettirebilirler. Gerekli bütün önlemleri almaktayız. Bu tür terör saldırıları diğer ülkelerde de olmaktadır. Ama biz işbirliği içerisinden oldukça amaçlarına ulaşamayacaklardır. 78 milyon vatandaşımız gibi Türkiye'deki turistlerimiz kendilerini huzur içerisinde hissedebilirler. 

Bakan Ala'nın açıklaması sonra Alman mevkidaşı da açıklama yaptı. Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere şöyle konuştu:

"Saldırı sonrası dehşete kapıldım. Bu saldırı insanlığa yapılan saldırıdır. Buraya gelerek bu saldırıyı kınadığımızı belirtmek istiyorum.  Hayatını kaybedenlere başsağlığı diliyorum, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Yapılan soruşturmalarda saldırganının doğrudan doğruya Alman vatandaşlarını hedef aldığına dair bir bulgu yok. Türkiye'ye yapılan ziyaretleri iptal etmenin gerek olmadığını, Türkiye'ye gelmek isteyenlerin gelebileceğini belirtmek istiyorum. Terör karşısında geri adım atmayacağız. Gelecek hafta mevkidaşım Almanya'yı ziyaret edecek, görüş alışverişlerine devam edeceğiz. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.