Hava Durumu

Yaşlı çiftin yürek burkan hikayesi

Adıyaman'da yaşayan 64 yaşındaki Hasan Çetinkaya, geçirdiği hastalıklar nedeniyle tekerlekli sandalyeye mahkum kalan eşiyle beraber çöplerden hurda toplayarak yaşam mücadelesi veriyor.

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2016 10:47
Haber Güncellenme Tarihi: 08.02.2016 10:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Yaşlı çiftin yürek burkan hikayesi

İmam Ağa Mahallesi Temeltut Cami yakınlarında bulunan tek odalı bir evde kiracı olarak kalan 64 yaşındaki Hasan Çetinkaya, hastalıklardan dolayı ayakları tutmayan 60 yaşındaki eşi Gazal Çetinkaya ile çöplerden hurda topluyor. Maddi imkansızlıklardan dolayı sabahın erken saatlerinde Adıyaman caddelerinde dolaşan çift, çöp konteynerlerinden topladıkları hurdaları çuvallara koyarak, satmaya götürüyor. Hikayesi yürek burkan yaşlı çift, plastik, metal, teneke, demir, bakır gibi atık malzemelerden oluşan hurdalardan ise 3 haftada 25-30 TL para kazanıyor. 44 yıldır evli olduğu eşinin bedensel engeli nedeniyle evde tek başına bırakmak istemediğini belirten Hasan Çetinkaya, daha önceleri ise maddi durumlarının iyi olduğunu kaydetti.

Maddi durumlarının bozulmasının ardından çocuklarının bile kendilerini terk ettiğini anlatan Çetinkaya, "Daha önceden durumumuz iyiydi. Yaşlılık ve hastalıklardan sonra tutunacak hiçbir dalımız kalmadı. Sabahları erken saatlerde kalkıp eşimle beraber çöplerden hurda topluyoruz. 44 yıllık hayat arkadaşım bana torbayı tutuyor bende hurdaları torbaya dolduruyorum. 3 çocuğum var hepsi bizi terk edip gitti başka da kimsemiz yok. Hurda toplamaktan da başka çaremiz yok.Eşim bu hasta haliyle beni hiç yalnız bırakmıyor. Soğuk havalarda tir tir titriyor. Allah rızası için bize yardım edin. Ev sahibi kiradan dolayı bugün yarın bizi evden atar, elektrik faturasını ödeyemiyorum. Çöplerden topladığım yiyeceklerle karnımızı doyurmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.
Yardım beklediğini belirterek gözyaşlarını tutamayan 60 yaşındaki Gazal Çetinkaya ise "Bana kocam bakıyor. Sabahları onunla beraber çıkıp onunla beraber eve geliyorum. Kocam sağ olsun her ihtiyacımı karşılıyor. Ne olur bizi duyun bizi görün bize yardım edin" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan da yardım isteyen çift, kent yetkililerinden ve hayırseverlerden destek beklediklerini kaydetti. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.