Hava Durumu

Askerlerimiz çocuklarla futbol oynadı

Bölücü terör örgütüne yönelik operasyonların devam ettiği Şırnak'ın Silopi ilçesinde hayat normale dönmeye başladı. İlçede görev yapan askerler çocuklarla futbol oynadı.

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2016 14:10
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2016 14:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Askerlerimiz çocuklarla futbol oynadı

Bölgedeki güvenlik birimleri sokağa çıkma yasağının devam ettiği Silopi'de hayatın normale dönmeye başladığına dikkat çekerken, arama tarama faaliyetlerinde çok sayıda silah, mühimmat, amonyum nitrat ile güçlendirilmiş tuzaklı EYP'ler ve bunların hazırlanmasında kullanılan tonlarca çuval amonyum nitrat ele geçirilmeye devam edildiğini belirtti. Özellikle logarların içinde naylonla örtülmüş EYP'lere dikkat çeken güvenlik birimleri, Silopi ve Cizre Belediyelerinden alınan naylonlarla örtülü EYP'ler görüldüğünü bildirdi.

Teröristlerin etkisiz hale getirildiği evlerde ise sarı renkte belediye araçları ele geçirildiğini ifade eden yetkililer, sivil halkın mağdur olmaması için güvenlik kuvvetlerinin yoğun bir çaba sergilediğini, ev ev gezilerek ihtiyaçların giderilmeye çalışıldığını belirtti. Aynı zamanda terk edilmiş ve teröristlerce kullanılan evlerin, okulların çok ince ayrıntısına kadar arandığı ve tuzaklanmış patlayıcıların etkisiz hale getirildiği kaydedildi.
Asker ve emniyet güçlerinin uyum içerisinde operasyonlara devam etttiği bölgede askerlerin çocuklarla top oynaması da bölgeden yansıyan görüntüler arasında yer aldı.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.