Hava Durumu

9 yaşındaki çocuk donmak üzereyken bulundu

Afganistan'daki karışıklıktan kaçarak yasadışı yollarla İran'dan Türkiye'ye geçiş yapan Afganistan uyruklu 9 yaşındaki çocuk, Erzurum'da donmak üzereyken bulunarak hastanede tedavi altına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 02.02.2016 16:35
Haber Güncellenme Tarihi: 02.02.2016 16:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
9 yaşındaki çocuk donmak üzereyken bulundu

Erzurum'da geçtiğimiz günlerde Afganistan uyruklu iki mülteci soğuktan donup hayatını kaybederken 9 yaşındaki Semih Hurami'nin de elleri dondu. Hurami, Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Merkezi'nde tedavi altına alındı. Türkiye'nin en iyi yanık merkezlerinden birine sahip olan Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören Afgan çocuğa, hastane yönetimi ve Erzurum'da öğrenim gören Afganistanlı bir kız öğrenci sahip çıktı.

Semih Hurami başından geçen olayı şöyle anlattı:
"Afganistan'dan İran'a buradan da Ağrı üzerinden Türkiye'ye giriş yaptık. Ellerim dondu. Beni hastaneye getirdiler."
Öte yandan Erzurum Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Fars Dili ve Edebiyatı Bölümü 2. sınıf öğrencisi Afganistanlı 20 yaşındaki Hadis Şivan, Semih'in refakatçiliğini üstlendi. Semih'in tüm ihtiyaçlarını karşılayan ve ona ablalık yapan Hadis Şivan, "Semih'in yaşadıklarını biz de 2011 yılında yaşadık ve ülkemizden kaçarak İran'a yerleştik. Onu benden iyi anlayan olamaz. Ben de ülkem için bir şeyler yapabilmek için Erzurum'a gelip okumaya başladım." 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.